SİYONİST İŞGALCİLER NEBİ SAMUEL KÖYÜNE BASKIN DÜZENLEDİ

Siyonist işgal güçleri tarafından özel olarak himaye edilen yahudi yerleşimcilerin bugün Kudüs'ün kuzeybatısındaki Nebi Samuel Köyü'ne baskın düzenlemesi köylülerle baskıncı terör çeteleri arasında çatışmaya neden oldu.  

Görüntülenme: 845 Tarih: 02 Eylul 2022 15:54
SİYONİST İŞGALCİLER NEBİ SAMUEL KÖYÜNE BASKIN DÜZENLEDİ

Köy ahalisinden ve onlara destek verenlerden yerleşimci terör çetelerine engel olmaya çalışan 4 gencin işgal güçleri tarafından gözaltına alındığı haber verildi. 

İşgal güçlerinin, yerleşimci terör çetelerinin baskınlarını kolaylaştırmak amacıyla askeri barikatlar kurmalarına ve çok sayıda yerleşimci teröristin etrafa yayılmasına rağmen köylüler ve onlara destek verenler Cuma namazlarını köy camisinde kıldı. 

Nebi Samuel Köyü ahalisine destek amacıyla Kudüs'ün kuzey batısındaki El-Cib beldesi civarındaki askeri kontrol noktası yakınında düzenlenen gösteriye yüzlerce kişi katıldı. 

Yerleşimcilerin saldırılarına maruz kalan Kudüslü aktivist Muhammed Ebu'l-Hıms köylülere destek verilmesi ve bunun için orada Filistinlilerin varlığının artırılması çağrısında bulundu. 

Siyonist işgal rejiminin askerleri tarafından özel olarak himaye edilen ve işgal rejimindeki derin devletin karanlık milis güçleri olarak kullanılan yahudi yerleşimci terör çeteleri bugün Nebi Samuel Köyü'ne ve camisine en az 10 bin kişilik bir kalabalık eşkıya grubuyla baskın düzenlemek için birkaç günden beri çağrılar yapıyordu. 

Safa Haber Ajansı'nın verdiği bilgilere göre köyün ahalisi, yerleşimci terör çetelerinin söz konusu baskın planlarının önlenmesi ve köy ahalisinin korunması için Kudüs ahalisinin kendilerine destek vermesini istedi.

Hamas'ın Kudüs'teki sözcüsü Muhammed Hamade de yerleşimci terör çetelerinin baskın planlarını duyurmaları üzerine yaptığı açıklamada binlerce yahudi yerleşimci teröristin birlikte gerçekleştirmeyi düşündüğü bu baskın planının yahudileştirme ve Kudüslüleri göçe zorlama faaliyetleri silsilesine eklenecek yeni bir suç halkası olacağını dile getirmişti. 

Hamade, planın Kudüs'ün maruz kaldığı yahudileştirme saldırısının ne kadar büyük ve tehlikeli bir boyutta olduğunu ortaya koyduğuna dikkat çekmişti.

Hamade aynı zamanda bu baskın planının siyonist işgal rejiminin, önümüzdeki hafta Kudüs'e bağlı Beytu Safafa kasabasının yakınında bulunan Givat Shaked yahudi yerleşim merkezine 700 yeni yerleşim birimi inşa edilmesine dair projeyi onaylayacağına dair açıklamaların ardından gelmesinin de tesadüfi olmadığına işaret etmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar