İŞGAL REJİMİ CENİN VE NABLUS'TA BASKINLAR DÜZENLEDİ

İşgal güçlerinin bu sabah (28 Ağustos Pazar) erken saatlerde Batı Şeria’nın Cenin kentine düzenlediği baskın sırasında biri ağır üç kişi yaralandı. 

Görüntülenme: 586 Tarih: 29 Ağustos 2022 20:08
İŞGAL REJİMİ CENİN VE NABLUS'TA BASKINLAR DÜZENLEDİ

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin birkaç ciple kente baskın düzenlediğini ve İbni Sina Hastanesi’ne ulaşan yaralılardan birinin durumunun kritik olduğunu bildirdi.

Kaynaklar, Filistinli direnişçilerin Cenin’e baskın düzenleyen işgal güçlerine Nisan Kavşağı’nda karşılık verdiğini ve işgal güçlerine ait araçlara doğru yoğun bir şekilde ateş açtıklarını ifade etti.

Bu sabah erken saatlerde ayrıca Filistinli iki genci gözaltına almak amacıyla Nablus kentine baskın düzenleyen işgal güçleriyle direnişçiler arasında silahlı çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

Yerel kaynaklar, özel kuvvetlerin Nablus kenti Eski Belde semtinin kenar mahallelerine sızdığını ve işgal askerleriyle Filistinli direnişçiler arasında çatışmaların yaşandığını, işgal güçlerinin bölgeye destek kuvveti gönderdiğini söyledi.

İşgal güçlerinin İbrahim El-Abud isimli genci Eski Belde semti El-Karyun Mahallesi yakınlarındaki evine ve Zeyd Ebu Safi isimli genci de Nablus kentinin 15 nolu caddesindeki dairesine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı öğrenildi.

İşgal güçlerinin ayrıca El-İttihad Caddesi’nde bir apartmana baskın düzenlediği, apartmanda arama yaptığı ve eşyalara zarar verdiği, apartman sakinlerini sorguya çektiği, baskın sırasında bölgede silahlı çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar