BATI ŞERİA'DA 7 DİRENİŞ EYLEMİ

Batı Şeria’da dün (27 Ağustos Cumartesi) 24 saat içinde işgal güçlerine ateş açma ve el yapımı patlayıcı atma dahil 7 direniş eylemi gerçekleştirildi. 

Görüntülenme: 669 Tarih: 29 Ağustos 2022 19:20
BATI ŞERİA'DA 7 DİRENİŞ EYLEMİ

Filistinli gençler Cenin’in kuzeydoğusundaki El-Celeme askeri kontrol noktasına el yapımı patlayıcı attı ve Nablus toprakları üzerinde kurulu Shavei Shomron Yahudi Yerleşkesi güvenliğine ait bir araca ateş açtı.

Dün ayrıca Kudüs’e bağlı Er-Ram beldesinde, Ramallah’a bağlı Silvad ve Deir Ibzi’ beldelerinde, Nablus’a bağlı Deir Şark beldesinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı ve Filistinli gençler Kalkilya’ya bağlı Azun beldesinde Yahudi yerleşimcilere ait aracı taşladı.

Geçen hafta bir Filistinli işgalciler tarafından şehit edilirken, bir işgal askeri ve bir Yahudi yerleşimci de yaralandı. Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerindeki 89 noktada işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı, 9 ateş açma ile 16 el yapımı patlayıcı ve molotof kokteyli atma eylemi gerçekleştirildi.

Filistin Bilgi Merkezi, Temmuz ayında gerçekleştirilen 588 direniş eyleminde 18 İsraillinin yaralandığını açıkladı. Merkezin konuyla ilgili raporunda geçen ay işgal güçlerine yönelik 12’si Nablus’ta ve 12’si Cenin’de olmak üzere 44 ateş açma eylemi gerçekleştirildiği kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar