IRKÇI İSRAİL EL VADİ EL AHMER BÖLGESİ HALKINI GÖÇE ZORLUYOR

 

Görüntülenme: 648 Tarih: 26 Ağustos 2022 19:48
IRKÇI İSRAİL EL VADİ EL AHMER BÖLGESİ HALKINI GÖÇE ZORLUYOR

İsrail işgal güçleri dün (24 Ağustos Çarşamba) akşam saatlerinde Ürdün Vadisi olarak isimlendirilen El-Ağvar bölgesinin kuzey kesiminde bulunan El-Vadi El-Ahmer'de ikamet eden tüm aileleri oradan çıkmaya zorlamak amacıyla bu bölgeye baskın düzenledi. El-Vadi El-Ahmer mıntıkası, Orta El-Ağvar bölgesinde bulunan Fasayil köyünün kuzeyinde yer alıyor.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal rejiminin sözde Sivil İdare'si işgal ordusuna mensup askerlerle birlikte bölgeye baskın düzenledi ve burada ikamet eden ailelerin çadırlarını yıkıp tüm aileleri bölgeden zorla çıkardı. 

Quds Press haber ajansının yayınladığı habere göre yahudileştirme faaliyetleri konusunda uzman olan Raid Mevkıdi sözde Sivil İdare'den kalabalık bir ekibin işgal ordusundan çok sayıda silahlı askerle birlikte El-Vadi El-Ahmer bölgesine baskın düzenlediğini ve sonra da bölgede oturan herkesi oradan çıkmaya zorladığını söyledi. 

Mevkıdi, işgal askerlerinin söz konusu mıntıkada oturan ailelerin tümünü silah zoruyla ve tehdit yoluyla çıkardıklarını söyledi. Üstelik bazı zorunlu ihtiyaç maddeleri dışında eşyalarını yanlarına almalarına bile izin vermediler. 

Mevkıdi işgal güçlerinin bu insanları göçe zorlamasının amacının oranın tamamen yahudileştirme faaliyetlerine tahsis edilmesi olduğunu vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar