DAMON ZİNDANINDA FİLİSTİNLİ KADIN ESİRLERE İŞKENCE YAPILIYOR

 

Görüntülenme: 774 Tarih: 26 Ağustos 2022 17:07
DAMON ZİNDANINDA FİLİSTİNLİ KADIN ESİRLERE İŞKENCE YAPILIYOR

Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti'nin avukatı Hannan El-Hatib Damon Cezaevi'ne yaptığı ziyarette buradaki kadın esirlere yönelik korkunç saldırılar ve cezaevinde hakim olan ağır şartlar hakkında bilgi sahibi oldu. Kadın esirlerin hem bedensel hem de psikolojik olarak işkenceye maruz kaldıklarını dile getirdi.

Bayan avukat Hannan El-Hatib, kadın esirlerin soruşturma amaçlı olarak cezaevinin eşiğinden içeri adım attıkları andan itibaren korkunç baskılara, şiddet uygulamalarına maruz kaldıklarını ve bunun tutukluluk süresince devam ettiğini söyledi. 

Avukat El-Hatib, cezaevi ziyareti esnasında görüştüğü bazı kadın esirlerden, gerek esir alma, gerek sorgulama aşamasında ve gerekse tüm tutukluluk süresince maruz kaldıkları insanlık dışı muameleler ve işkence uygulamaları hakkında bilgi aldı. El-Hatib söz konusu esirlerden aldığı bilgileri yaptığı açıklamada kamuoyuyla da paylaştı. 

Avukat kadın esirlerin maruz kaldıkları kötü muameleler ve saldırılar sebebiyle muhtelif bedensel ve psikolojik sorunlar yaşadıklarını dile getirdi.

Halen Damon Cezaevi'nde 29 kadın esirin tutulduğu, bunlardan 7'sinin anne olduğu, ayrıca 4 kadın esirin de Bitah Tekva Cezaevi'nde tutulduğu belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar