HALİL EL AVAVİDE AÇLIK GREVİNE DEVAM EDİYOR

İki gün önce idari tutukluluğunun dondurulduğunun söylenmesine rağmen, Batı Şeria'nın güney kesimindeki El-Halil'in İzna kasabası ahalisinden olan 40 yaşındaki idari tutuklu Halil El-Avavide bugün 163. gününde açlık grevini sürdürüyor. Avavide'nin sağlık durumunun iyice kötüleşmesine rağmen, hakkındaki idari tutuklama uygulamasının devam etmesini protesto amacıyla açlık grevine devam ettiği bilgisi verildi.  

Görüntülenme: 669 Tarih: 22 Ağustos 2022 13:29
HALİL EL AVAVİDE AÇLIK GREVİNE DEVAM EDİYOR

Kendisini, gözlem altında tutulduğu revirde ziyaret eden eşi, durumunun çok tehlikeli olduğunu ve bedeninin adeta bir iskelete dönüştüğünü dile getirdi. 

Avavide'nin şiddetli eklem ağrıları, baş ağrısı ve baş dönmesi yaşadığı, artık net bir şekilde göremediği, yürüyemediği, tekerlekli sandalye ile gezdirildiği dile getirildi. 

Avavide, 111 gün sürdürdüğü açlık grevine işgal rejiminin serbest bırakılacağına dair taahhütte bulunması üzerine 1 gün ara vermesinden sonra, işgal rejiminin sözünden dönmesi sebebiyle 2 Temmuz 2022 tarihinde yeniden başlamıştı. 

Avavide 27 Aralık 2021 tarihinden bu yana idari tutuklu olarak esaret altında tutuluyor. 

İsrail işgal rejiminin Filistinlilere yönelik olarak kullandığı "idari tutuklama" uygulamasına göre bir işgal yargıcı herhangi bir suçlama yapmadan ve dava dosyası açmadan bir Filistinliyi altı ay süreyle hapse atabiliyor ve tutukluluğunu yine hiçbir gerekçe ileri sürme ihtiyacı duymaksızın altı aylık sürelerle on kez uzatabiliyor. On kez uzatmanın tamamlanmasından sonra serbest bırakması gerekse bile, tutuklu bir süre serbest bırakıldıktan sonra işgal güçlerinin birkaç gün içinde onu yeniden idari tutuklu olarak hapse atmaları imkanı var. Bu da işgal yargısına, bir Filistinliyi sadece beş yılda bir ev ziyareti izni vermek suretiyle yargısız bir şekilde müebbet hapse mahkum etmesine imkan veriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar