BM'DEN SORUŞTURMA ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler, son zamanlarda İsrail askerleri tarafından vurularak öldürülen El Cezire'nin Filistinli muhabiri Şirin Ebu Akile’nin suikastına ilişkin kapsamlı bir soruşturma için bir kez daha çağrıda bulundu. 

Görüntülenme: 642 Tarih: 22 Ağustos 2022 08:06
BM'DEN SORUŞTURMA ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Sözcü Yardımcısı Ferhan Hak uluslararası örgütün New York'taki merkezinde Cumartesi günü düzenlenen basın toplantısında Antonio Guterres'in bu olayla ilgili uluslararası soruşturmaların yürütülmesine ilişkin tutumunun değişmesiyle ilgili gazetecilerin sorusuna şu şekilde yanıt verdi: “Şirin Ebu Akile cinayetine ilişkin tutumumuz değişmedi.”
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Sözcü Yardımcısı "Biz hâlâ bu olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürütülmesini ve bu El Cezire muhabirinin cinayetinin faillerinin cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.
Ferhan Hak BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in bu olayla ilgili Uluslararası Ceza Mahkemesi ve ilgili tüm tarafların soruşturmasına destek vereceğini vurguladı.
Katar Al Jazeera muhabiri Şirin Ebu Akile, geçen Mayıs ayında İsrail rejiminin Batı Şeria'da Cenin'e düzenlediği saldırıyı haber yaparken başından vuruldu ve hastaneye kaldırıldıktan sonra şehit oldu.

tesnim

Yorumlar