FİLİSTİNLİ ESİRLER YENİDEN AÇLIK GEVİNE BAŞLIYOR

 

Görüntülenme: 693 Tarih: 20 Ağustos 2022 09:03
FİLİSTİNLİ ESİRLER YENİDEN AÇLIK GEVİNE BAŞLIYOR

Esirler Ulusal Hareketi, önümüzdeki haftanın başından itibaren işgal rejimine karşı muhtelif protesto eylemlerini içerecek nitelikte ve en az iki hafta sürecek yeni bir eylem süreci başlatacaklarını duyurdu. Eylemleri içinde işgal rejiminin tüm zindanlarındaki muhtelif direniş hareketlerine mensup esirlerin katılacağı açlık grevinin de bulunacağı ifade edildi. 

İşgal zindanlarındaki esirlerin Acil Durumlar Yüksek Komitesi başlatılması planlanan eylem süreciyle ilgili ilk bildirisinde yeni eylem süreci çerçevesinde önümüzdeki pazartesi ve çarşamba günleri açlık grevi düzenleneceğini, onunla eş zamanlı olarak teftişe çıkmama eylemi düzenleneceğini, bu eylemlerin söz konusu sürecin başlaması ve cezaevleri yönetimlerine de uygulamalarındaki kargaşaya son vermesi ve kararlarından dönmesi için son uyarı niteliğinde bir hatırlatma eylemi olacağını belirtti. 

Komite, cezaevleri yönetiminden geçtiğimiz Nisan ayında gerçekleşen uzlaşmaya dönmeye çağırma kararı aldıklarını ve söz konusu uzlaşma sebebiyle esirlerin o zamanki eylem süreçlerini bitirmiş olduklarını hatırlattı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar