KUDÜS'TE FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT EDİLDİ

Kudüslü genç Muhammed Eş-Şehham bugün (15 Ağustos Pazartesi) sabah, işgal altındaki Kudüs'ün kuzey kısmında yer alan Kefr Akab beldesinde bulunan evini basan işgal güçlerinin özel birlikleri tarafından şehit edildi.  

Görüntülenme: 1056 Tarih: 15 Ağustos 2022 18:33
KUDÜS'TE FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT EDİLDİ

Siyonist işgal güçlerinin, Muhammed Eş-Şehham'ın kafasına sıfır mesafeden ateş ettikleri sonra ölümüne sebep olmak amacıyla kendisine acil yardımda bulunulmasına fırsat vermeyerek yarasından kan akar halde yerde bıraktıkları belirtildi. 

İşgal güçlerinin evde arama yaptıktan sonra Eş-Şehham'ı ağır yaralı bir şekilde esir aldıkları, bir süre sonra da ailesine onun hayatını kaybettiğine dair bilgi verdikleri belirtildi.

Şehidin babası; "İşgal güçleri evimize oğlumu ve hepimizi öldürmek kastıyla baskın düzenlediler. Nablus, Gazze ve diğer Filistin gençlerine yaptıklarının aynısını yapmak istiyorlardı." dedi. 

Bu arada Kudüs Valiliği tarafından yapılan açıklamada da Kefr Akab beldesinden Muhammed Eş-Şehham isimli gencin evine düzenlenen baskın esnasında kafasından vurularak şehit edildiği ve cesedinin işgal güçleri tarafından rehin alındığı bilgisi verildi.

Son dönemlerde işgal güçlerinin bu şekilde ev baskınları esnasında kendileri için herhangi bir tehlike oluşmamasına rağmen Filistinli gençleri soğukkanlı bir şekilde öldürmeleri olaylarında artışlar gözlendiğine dikkat çekildi.

İşgal güçleri bu yılın başından itibaren Kudüs ahalisinden 7 Filistinliyi şehit ederken 2176 kişiyi de esir aldılar. İşgal güçlerinin 18 Kudüslünün cesedini halen Rakamlar Mezarlığı'nda rehin tuttuğu belirtiliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar