İŞGALCİ İSRAİL GAZZE'DE YIKIM ÜSTÜNE YIKIM YAPIYOR

15 yıldan beri abluka altında tutulan Gazze'ye İsrail işgal güçleri tarafından Mayıs 2021'de gerçekleştirilen saldırıda evleri yıkılan aileler, yıkılan evlerinin yeniden inşa edilmesini ve tekrar bir barınağa kavuşmayı beklerken siyonist vahşet 5 Ağustos 2022 tarihinde yeni bir saldırı ve yeni bir yıkım gerçekleştirdi.  

Görüntülenme: 1037 Tarih: 15 Ağustos 2022 16:21
İŞGALCİ İSRAİL GAZZE'DE YIKIM ÜSTÜNE YIKIM YAPIYOR

Adeta bütün insanlığa meydan okuyan ve bütün insani değerleri ayaklar altına alabilen siyonist canavar bu saldırısında da sadece insanı değil aynı zamanda onların huzur içinde oturmak istedikleri evlerini, bu evlerine hizmet götüren altyapı tesislerini hedef aldı. 

İşgal güçleri toplamda 56 saat süren bu seferki saldırılarında, Gazze ahalisine mümkün olduğunca çok zarar verebilmek, en kısa süre içinde en büyük zayiata sebep olabilmek için saldırıları çok yoğun bir şekilde gerçekleştirdiler. Çünkü bu kez, Filistin direnişinin vereceği karşılıkla işin uzamaması ve bu yüzden kendi tarafında dökülmelerin gün yüzüne çıkmaması için kısa süreli bir operasyon planlamışlardı. 

Bu kısa süre içinde bilhassa meskun binaların zarar görmesine sebep olmak suretiyle Filistin tarafındaki zayiatın yüksek olmasına yol açacak bir strateji izlemeye çalıştılar. 

İşgalciler Gazze'yi 15 yıldan fazla süredir abluka altında tutarken aynı zamanda belli aralıklarla geniş çaplı saldırı operasyonu düzenlemek suretiyle büyük bir tahribata neden oluyorlar. Bu tahribatların birinin izleri temizlenemeden işgalci vahşet yeni bir yıkım gerçekleştirmek suretiyle bölge ahalisinin belini doğrultmasına fırsat vermemeye çalışıyor. Bu yıkım tabii ki bölgenin ihtiyaç duyduğu yardım ve destek faturasının artmasına neden oluyor. Yıkılan ve zarar gören evlerin yeniden imarı zaten büyük bir maddi yardım ve destek gerektirdiğinden ahalinin ablukadan kaynaklanan ekonomik sıkıntılarının hafifletilmesi için yürütülen çalışmalar sahasına doğru düzgün bir pay kalmıyor. İşgalci siyonistin bütün bu kapsamlı saldırıları tekrar etmesinin en önemli amaçlarından biri de zaten bu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar