İŞGALCİ İSRAİL BATI ŞERİA'DA YENİ YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

İsrail işgal rejiminin, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Selfit vilayeti arazilerine yeni bir yerleşim alanı inşa etme planı yaptığı haber verildi.  

Görüntülenme: 737 Tarih: 13 Ağustos 2022 16:21
İŞGALCİ İSRAİL BATI ŞERİA'DA YENİ YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

Toprağı Savunma ve Yerleşimciliğe Karşı Mücadele Ulusal Ofisi'nin bugün (13 Ağustos Cumartesi) yayınladığı haftalık raporda, 75 bin Filistinlinin yaşadığı Selfit vilayetinin sınırları içinde farklı bölgelere yayılmış durumda 19 yerleşim bölgesi olduğu ve bu yerleşim bölgelerinden dolayı ahalinin çok büyük sıkıntılar yaşadığı ifade edildi. Bölgede 1975'ten beri devam eden yahudileştirme faaliyetinin sürekli genişlediğine dikkat çekildi. 

Raporda bu son projenin Ürdün Vadisi sınırlarına kadar uzanan bölgede yeni bir halka oluşturduğu belirtildi. Kurulması planlanan alanın stratejik bir nokta olduğu ve İsrail işgal rejiminin özellikle hedefinde yer aldığı ifade edildi. 

Raporda işgal rejiminin yahudileştirme faaliyetleri için Selfit'in arazilerinin önemli bir kısmını gasp ettiği ve bu yüzden bölge ahalisinin bir dağılma sorunu yaşadığı ayrıca ırkçı ayrım duvarının da bölgede ek birtakım sıkıntılara neden olduğu dile getirildi. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar