GAZZE'DE ŞEHİT SAYISI ARTIYOR

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ne açtığı savaş üçüncü gününe girerken saldırılarda şehit olanların sayısı 32’ye ve yaralı sayısı ise 217’ye yükseldi. 

Görüntülenme: 721 Tarih: 07 Ağustos 2022 14:16
GAZZE'DE ŞEHİT SAYISI ARTIYOR

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın verdiği son bilgilere göre, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Rafah kenti Eş-Şaut Mahallesi’nde bir eve düzenlenen hava saldırısının ardından enkazdan 8 şehidin cesetleri çıkarıldı.
 

İşgal ordusunun saldırılarında hayatını kaybedenlerin 3’ünün kadın ve en az 8’inin çocuk olduğu kaydedildi.
 

Filistin Sağlık Bakanlığı, yaralılardan da 96’sının çocuk, 30’unun kadın ve 12’sinin yaşlılardan oluştuğunu bildirdi.
 

İşgal ordusuna ait savaş uçakları Gazze Şeridi semalarında uçmaya devam ederek evlere ve tarım arazilerine saldırılar düzenledi.
 

İşgal ordusunun saldırılarında şehit sayısının artmasına meskûn mahallere yapılan ve katliama yol açan saldırıların sebep olduğu, Cibaliya Kampı’na düzenlenen saldırıda 5’i çocuk 6 kişinin şehit olduğu ve 20’den fazla kişinin yaralandığı, Rafah’ta gerçekleştirilen ikinci katliamda ise 8 kişinin şehit olduğu ve en az 40 kişinin yaralandığı belirtildi.
 

İslami Cihad Hareketi ve askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri, işgal ordusunun Rafah kentindeki Yebna Kampı’na düzenlediği saldırıda Askeri Konseyi üyesi ve Güney Bölgesi Komutanı Şeyh Halid Said Mansur ile mücahitlerinden Ziyad Ahmed El-Müdellel ve Rafet Salih Şeyh El-Iyd’in şehit olduğunu duyurdu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar