HAMAS'TAN TAZİYE MESAJI

İslami Direniş Hareketi (Hamas), İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri Güney Bölgesi Komutanı Halid Said Mansur’un Gazze Şeridi’nin güneyindeki Rafah kentinde bir eve düzenlenen hava saldırısında şehit olması üzerine taziye mesajı yayınladı. 

Görüntülenme: 897 Tarih: 07 Ağustos 2022 20:59
HAMAS'TAN TAZİYE MESAJI

Hamas Hareketi, bu sabah (7 Ağustos Pazar) yayınladığı bildiride, Kudüs Müfrezeleri Güney Bölgesi Komutanı “Ebu’r-Rağib” Halid Mansur’un ve silah arkadaşlarından bazılarının 8 Muharrem 1444 / 6 Ağustos 2022 akşamı Siyonist işgal güçlerinin hain saldırısında şehadeti dolayısıyla İslami Cihad Hareketi’ne ve İslam ümmetine başsağlığı diledi.
 

Bildiride, komutan Halid Mansur’un ve Kudüs Müfrezeleri mücahitlerinin vatan ve kutsal mekanlar uğruna cihat ve fedakarlık dolu bir hayatın ardından şehit oldukları ifade edildi.
 

Hamas Hareketi, şehitlerin kanlarının Filistin halkının yolunu aydınlatacak kandiller olacağını ve Siyonist işgalcilerin peşini bırakmayacağını, Mescid-i Aksa özgürlüğe kavuşana ve Filistin halkı işgalden kurtulana kadar direniş kararlılıklarını artıracağını dile getirdi.
 

Kudüs Müfrezeleri, işgal ordusunun Rafah kentindeki Yebna Kampı’na düzenlediği saldırıda Askeri Konseyi üyesi ve Güney Bölgesi Komutanı Şeyh Halid Said Mansur ile mücahitlerinden Ziyad Ahmed El-Müdellel ve Rafet Salih Şeyh El-Iyd’in şehit olduğunu duyurdu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar