SİYONİSTLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Yüzlerce Yahudi yerleşimci bu sabah (7 Ağustos Pazar) işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 937 Tarih: 07 Ağustos 2022 20:01
SİYONİSTLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Yahudi cemaatleri ve heykel örgütleri sözde tapınağın yıkılış yıldönümünün ve tarih boyunca Yahudileri bugüne kadar etkileyen felaketlerin anıldığı Tişa BeAv gününde kalabalık gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleme çağrısında bulunmuştu.
 

Yerel kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin El-Mağaribe Kapısı’ndan gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya girdiklerini ve avlusunda kışkırtıcı davranışlar sergileyerek dolaştıklarını söyledi.
 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, başta fanatik haham Yehuda Glick olmak üzere 1351 Yahudi yerleşimcinin baskına katıldığını ve yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda ayin yaptıklarını, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’da Filistinli iki genci gözaltına aldığını bildirdi.
 

İşgal rejimi medyası dün akşam yayınladığı haberde Yair Lapid başkanlığındaki işgal hükümetinin Yahudi yerleşimcilerin ve işgal rejimi parlamentosu Knesset üyelerinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemelerine izin verdiğini ifade etmişti.
 

Onlarca Yahudi yerleşimci dün gece yarısından sonra İsrail bayraklarıyla yürüyüş düzenleyerek Eski Belde semti kapılarını dolaştı ve Babu’l-Amud ile Babu’l-Esbat bölgelerinde Telmud’dan parçalar okuyarak dans etti.
 

Dün gece ayrıca yüzlerce Yahudi fanatik Yahudi milletvekili Itamar Ben-Gvir’in katılımıyla Babu’l-Kettanin Çarşısı’nda ayin yaptı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar