GAZZE'DE ŞEHİT SAYISI 15'E YÜKSELDİ

 

Görüntülenme: 824 Tarih: 06 Ağustos 2022 14:22
GAZZE'DE ŞEHİT SAYISI 15'E YÜKSELDİ

İsrail işgal güçlerinin Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırılarında hayatlarını kaybedenlerin ve yaralananların sayısı sürekli artıyor. Sağlık Bakanlığı'nın son verdiği rakamlara göre şehit edilenlerin sayısı 15, yaralananların sayısı ise 125 oldu. Şehit edilenlerin arasında 5 yaşında bir kız çocuk, 23 yaşında bir genç bayan ve 77 yaşında da bir yaşlı kadın bulunduğu belirtildi. 

Sağlık ekipleri, işgal uçaklarının bugün (6 Ağustos Cumartesi) Gazze'nin kuzey kesiminde yer alan Cibaliya'nın doğusundaki Şa'şa'a mıntıkasında hedef aldıkları bir binanın enkazının altından öğle saatlerinde 77 yaşında bir yaşlı kadınla 26 yaşında bir gencin parçalanmış haldeki cesetlerini çıkardı. 

Sağlık Bakanlığı bugün ayrıca Gazze Şeridi'nin güney kesimindeki Han Yunus'un doğusunda bir tarım arazisine yapılan saldırıda iki gencin şehit olduğunu duyurdu. 

Bu arada Sağlık Bakanlığı saldırılardan etkilenenlere hizmet verebilmek için ellerindeki imkanların tükenişe geçtiği, önümüzdeki 72 saat içinde tamamen tükenmesi ihtimalinin bulunduğu dolayısıyla bundan sonraki saatlerin sağlık hizmetleri açısından çok daha zorlu ve sıkıntılı olacağı uyarısında bulundu.

Diğer yandan Gazze'de elektrik üreten santralin yakıt yetersizliği sebebiyle durmasından dolayı da büyük bir sıkıntı yaşandığına, bunun hastanelerin hayati bölümlerinin çalışmaları açısından büyük bir tehlike oluşturduğuna dikkat çekildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar