BATI ŞERİA'DA İSLAMİ CİHAD LİDERLERİ ESİR ALINDI

İsrail işgal güçleri dün gece ve bugün (6 Ağustos Cumartesi) sabah Batı Şeria bölgesinde özellikle İslami Cihad Hareketi'nin lider kadrosunu ve önde gelen şahsiyetlerini hedef alan baskınlar ve gözaltı operasyonları gerçekleştirdi. Batı Şeria'nın değişik bölgelerine yönelik olarak gerçekleştirilen bu operasyonlarda gözaltına alınanlar arasında özgürleştirilmiş eski esirlerin de bulunduğu belirtildi.  

Görüntülenme: 899 Tarih: 06 Ağustos 2022 13:08
BATI ŞERİA'DA İSLAMİ CİHAD LİDERLERİ ESİR ALINDI

Quds Press haber ajansının verdiği bilgilere göre işgal güçleri Batı Şeria'nın kuzey kesimindeki Cenin'in Kefr Ra'i kasabasında Bilal Ziyab ve Cemal Es-Seyyid isimli iki eski esiri evlerine baskın düzenleyerek yeniden esir etti. 

Batı Şeria'nın güney kesimindeki El-Halil şehrinde yine eski esirlerden Nasıru'z-Zeyn Muhammed ile oğlu Yahya'yı evlerini basarak gözaltına aldılar. 

İşgal güçleri El-Halil'in batısındaki İzna kasabasını basarak Muhammed El-Fuseysi isimli genci, Haras kasabasında da Nidal El-Ciyavi ve Tamir Es-Suleymiye isimli iki genci evlerini basarak esir ettiler. 

Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya Mülteci Kampı'nda Faris Aslan isimli eski esirle Musa Cahcuh ve Isam Ebu Usbu' isimli gençleri gözaltına aldılar. 

Ramallah'ın batısındaki Beyt Sira köyünde gazeteci İbrahim Ebu Safiyye'nin evini bastı, onu ve köydeki gençlerden diğer beş kişiyi gözaltına aldılar. 

Cenin Biru'l-Başa ilçesinde Imran Gavadire isimli genci, Sanur köyünde de İslami Cihad liderlerinden Nacih Habayibe'yi gözaltına aldılar. 

Tulkerem'in doğusundaki Nuru Şems Mülteci Kampı'nda eski esirlerden Ala Şibravi'yi gözaltına aldılar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar