BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde muhtelif yerlerde, yahudileştirme faaliyetlerine ve toprak gaspına karşı haftalık olarak düzenlenen yürüyüşlere ve gösterilere işgal güçlerinin müdahalede bulunması sebebiyle çatışmalar meydana geldi ve Filistinlilerden yaralananlar oldu.  

Görüntülenme: 822 Tarih: 05 Ağustos 2022 17:48
BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un doğusundaki Beyt Decen kasabasında yahudi yerleşimciliğine karşı düzenlenen haftalık gösteriye işgal güçlerinin müdahalede bulunması sebebiyle yaralananlar oldu. Bunlardan bazılarının kauçuk kaplamalı mermilerle yaralandığı bazılarının da atılan gaz bombalarından dolayı nefes alma krizleri yaşadıkları belirtildi. Bir kişinin de atılan bombaların etkisiyle bayıldığı ifade edildi. 

Beyta kasabasındaki Subeyh Dağı mıntıkasında da yine yahudi yerleşimine karşı haftalık gösteriye işgal güçlerinin müdahalede bulunması sebebiyle de çatışmalar meydana geldi. İşgal güçleri yoğun bir şekilde göz yaşartıcı gaz bombalarıyla ve kauçuk kaplamalı mermilerle saldırdılar. Burada Subeyh Dağı arazisinde Avitar yerleşim bölgesi ismiyle yahudi yerleşim alanı oluşturulmasını protesto amacıyla her hafta Cuma günü gösteri düzenleniyor. 

Kalkilya'daki Kefer Kaddum kasabasında düzenlenen haftalık gösterilere işgal güçlerinin müdahalede bulunması da şiddetli çatışmalara neden oldu. Burada işgalcilerin saldırıları sonucu biri çocuk 9 kişinin kauçuk kaplamalı mermiyle yaralandığı, onlarca kişinin de gaz bombalarından etkilendiği bilgisi verildi. 

El-Halil'de de Mesafir Yatta bölgesindeki yahudileştirme faaliyetlerini protesto amacıyla düzenlenen haftalık gösteriye işgal güçleriyle onların destek gücü niteliğindeki yahudi yerleşimcilerin müdahalede bulunması sert çatışmalara neden oldu. Filistinliler, Yatta kasabasının doğusundaki Susya köyünde Vadu'r-Rahm mıntıkasında yerleşimcilerin kurduğu çadırı sökmeyi başardı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar