BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

İsrail işgal güçleri bugün (4 Ağustos Perşembe) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde yine baskınlar, aramalar ve gözaltı operasyonları gerçekleştirdiler.  

Görüntülenme: 598 Tarih: 04 Ağustos 2022 15:50
BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

İşgal güçleri Batı Şeria'nın güney kesimindeki Beytlahim'de El-Hıdr kasabasından 43 yaşındaki Lütfi Salahuddin Salah'ı, Vad Şahin mıntıkasında 17 yaşındaki Zeyd Muhammed Salahat'ı, şehrin merkezinde El-Kerkefe Mahallesi'nde de Muhammed Mahmud Ebu Şa'ire'yi evlerine baskın düzenleyip arama yaptıktan sonra gözaltına aldılar. Ayrıca bazı evlere baskınlar düzenleyerek aramalar yaptılar.

Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin'de Es-Sile El-Harisiyye'ye baskın düzenleyerek Amir Ebu Tu'ayme isimli genci gözaltına alırken arabasına da el koydular. 

Cenin çevresinde bazı köylere de baskınlar düzenlediler. 

Yine Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'ta şehrin doğusunda yer alan Yusuf'un Makamı bölgesine birkaç askeri jeeple baskın düzenledi ve Ahmed El-Bevbeli ve Udey Anter isimli gençleri evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldılar. 

Tulkerem'de ise 17 yaşındaki Hani Şadi Kasım'ı Nuru Şems Mülteci Kampı'ndaki evini basıp eşyalarına zarar verecek şekilde arama yaptıktan sonra gözaltına aldılar. Bu gencin bir ay önce işgal güçlerinin saldırılarında baldırından yaralandığı belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar