SİYONİST GÜÇLER NABLUS'TA YİNE YIKIM YAPTI

İsrail işgal rejiminin buldozerleri bugün (2 Ağustos Salı) Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'a bağlı Sebastiya kasabasının Bezarya beldesinde bir evi ve iki ticari tesisi yıktı.  

Görüntülenme: 660 Tarih: 03 Ağustos 2022 18:01
SİYONİST GÜÇLER NABLUS'TA YİNE YIKIM YAPTI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri tarafından korunan buldozerler söz konusu beldeye baskın düzenleyerek, Muhammed Ebu's-Su'ud isimli şahsa ait, beldenin giriş kısmına yakın bir yerde bulunan ve içinde 8 kişinin ikamet ettiği evi yıktı. 

İşgal güçlerinin tek katlı evin sahibine, yaklaşık bir yıl önce tamamen tutarsız ve hiçbir hukuki mantığı olmayan gerekçelerle yıkım ihtarı gönderdikleri ifade edildi. 

Bugün sabah işgal buldozerleri Bezarya beldesinde ayrıca iki ticari tesisi de yıktılar. 

Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yahudileştirme dosyasını takipten sorumlu olan Gassan Dağlas, işgalci askerler tarafından korunan buldozerlerin sabahın erken saatlerinde baskın düzenleyerek beldenin giriş kısmında bulunan iki ticari tesisi yıkmaya başladıklarını, Rabih Süleyman Seyf isimli Filistinliye ait olan bu tesislerden birinin araba yıkama diğerinin de dinlenme tesisi olarak kullanıldığını ifade etti. 

Yahudi yerleşimciler için Filistinlilerin arazilerini gasp edip evler inşa eden, sonra işgal altındaki topraklarda yahudi nüfusun artırılması amacıyla dünyanın değişik ülkelerinden getirilen göçmen yahudilere çoğu zaman maliyetinden de düşük fiyatlarla satan işgal yönetimi Filistinlilerin ruhsat alabilmeleri için çok yüklü miktarlarda vergiler çıkarıyor ve çoğu zaman da müracaatlarının bütün şartlara uygun olmasına rağmen yine de ruhsat vermiyor. Ruhsatsız inşaat yapmaları durumunda da önce onları evlerini kendi elleriyle yıkmaya zorluyor; yıkmamakta direnmeleri durumunda ise belediye ekiplerini gönderip yıktırırken ev sahibini de en az 80 bin şekel yıkım masrafı ödemek zorunda bırakıyor.

Bir araştırma merkezinin hazırladığı rapora göre İsrail işgal yönetimi 1948'de yaşanan büyük felaketten sonra geçen süre içinde Filistinlilere ait 173 bin evi yıktı ve bir milyon 324 bin Filistinliyi de tarihi Filistin topraklarından çıkmaya zorladı. Onlardan gasp ettiği arazilerin üzerine de dünyanın değişik bölgelerinden getirttiği beş milyondan fazla yahudi göçmeni yerleştirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar