SİYONİST GÜÇLER TUBAS'TA FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

İsrail işgal güçlerinin, sivil çeteler ve milis güçler olarak kullandığı yahudi yerleşimciler bugün (1 Ağustos Pazartesi) sabah işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde yer alan Tubas şehrinin güneydoğusundaki Er-Re'su'l-Ahmer mıntıkasında Filistinlilerin mülklerine saldırdı.  

Görüntülenme: 734 Tarih: 01 Ağustos 2022 09:57
SİYONİST GÜÇLER TUBAS'TA FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Atuf ve Er-Re'su'l-Ahmer Köy Meclisi Başkanı Abdullah Bişarat, sözde Yerleşim Merkezleri Meclisi'nden yahudi yerleşimcilerin Ahmed Ziyab ve Muvaffak Fahri isimli iki Filistinliye ait iki traktörü gasp ettiklerini dile getirdi. 

Tubas bölgesindeki Filistinlilere yerleşimci çeteler tarafından sık sık baskınlar düzenlendiği ve bu yüzden bölge ahalisinin saldırıya maruz kaldıkları, tarım arazilerinin tahrip edildiği, ağaçlarının söküldüğü, tarım ürünlerinin ve makinelerinin gasp edildiği dile getirildi. 

Siyonist işgal güçleri tarafından himaye edilen yerleşimci çeteler Batı Şeria'nın her tarafında sürekli terör estiriyor. Bazen Filistinlilere saldırıyor, bazen onların arazilerini tahrip ediyor, ağaçlarını yakıyor veya kırıyor, evlerini yakıyor, koyun sürülerini ve tarım ürünlerini çalıyorlar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar