İŞGALCİ İSRAİL GÜÇLERİ SELFİT'TE FİLİSTİNLİLERE AİT BİR EVİ YIKTI

İsrail işgal güçleri bugün (1 Ağustos Pazartesi) Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Selfit'in batısındaki Kefr Ed-Dik kasabasının batı mıntıkasında Filistinlilere ait bir evi yıktı.  

Görüntülenme: 700 Tarih: 01 Ağustos 2022 13:06
İŞGALCİ İSRAİL GÜÇLERİ SELFİT'TE FİLİSTİNLİLERE AİT BİR EVİ YIKTI

Kefr Ed-Dik Belediye Başkanı Muhammed Naci yaptığı basın açıklamasında, işgalci askeri birliklerle takviye edilen yıkım ekiplerinin kasabaya buldozerlerle baskın düzenlediklerini, sonra kasabanın batı kısmında yer alan El-Khilal mıntıkasında 150 m2'den oluşan ve Fevzi Nafiz Ali Ahmed adlı Filistinliye ait bir evi yıkmaya başladıklarını belirtti. 

Başkan Naci, evin sahibi Fevzi Nafiz'in henüz içinde hiç oturmadığı ve önümüzdeki günlerde içine geçmeyi planladığı evinin bugün sabah işgal güçleri tarafından yıkıldığını görünce şaşkına döndüğünü dile getirdi. 

İşgal rejimiyle yapılan yapılan sözde özerklik anlaşmalarında Batı Şeria bölgesi toprakları A, B, C diye üç kategoriye ayrıldı. Kefr Ed-Dik topraklarının bir kısmı B, bir kısmı C kategorisine giriyor. C kategorisine giren bölgelerde ise işgal rejiminin izni olmadan herhangi bir imar değişikliği yapılamıyor. 

C kategorisine dahil edilen bölgeler Batı Şeria'nın %60'lık kısmını oluşturuyor. Dolayısıyla sözde özerklik anlaşmaları Filistin halkının lehine hiçbir şey getirmediği gibi her bakımdan aleyhine oldu. 

Yahudi yerleşimciler için Filistinlilerin arazilerini gasp edip evler inşa eden, sonra işgal altındaki topraklarda yahudi nüfusun artırılması amacıyla dünyanın değişik ülkelerinden getirilen göçmen yahudilere çoğu zaman maliyetinden de düşük fiyatlarla satan işgal yönetimi Filistinlilerin ruhsat alabilmeleri için çok yüklü miktarlarda vergiler çıkarıyor ve çoğu zaman da müracaatlarının bütün şartlara uygun olmasına rağmen yine de ruhsat vermiyor. Ruhsatsız inşaat yapmaları durumunda da önce onları evlerini kendi elleriyle yıkmaya zorluyor; yıkmamakta direnmeleri durumunda ise belediye ekiplerini gönderip yıktırırken ev sahibini de en az 80 bin şekel yıkım masrafı ödemek zorunda bırakıyor.

Bir araştırma merkezinin hazırladığı rapora göre İsrail işgal yönetimi 1948'de yaşanan büyük felaketten sonra geçen süre içinde Filistinlilere ait 173 binden fazla evi yıktı ve bir milyon 324 bin Filistinliyi de tarihi Filistin topraklarından çıkmaya zorladı. Onlardan gasp ettiği arazilerin üzerine de dünyanın değişik bölgelerinden getirttiği beş milyondan fazla yahudi göçmeni yerleştirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar