ABBAS YÖNETİMİ SİYASİ ESİRLERE İŞKENCE YAPIYOR

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi zindanlarında yatan siyasi tutukluların ailelerinden onlarca kişi dün (30 Temmuz Cumartesi) Ramallah kenti merkezindeki El-Menara Kavşağı’nda düzenlenen gösteride siyasi tutuklama politikasını reddetti ve siyasi tutuklulara işkence yapılmasını protesto etti. 

Görüntülenme: 852 Tarih: 31 Temmuz 2022 11:58
ABBAS YÖNETİMİ SİYASİ ESİRLERE İŞKENCE YAPIYOR

Gösteriye katılan siyasi tutuklu aileleri ve aktivistler, siyasi görüşleri dolayısıyla insanların haksız yere gözaltına alınmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, siyasi tutukluların derhal serbest bırakılmasını istedi.
 

Siyasi tutuklu aileleri, Filistin Yönetimi zindanlarında çocuklarına işkence yapılmasına ve toplumsal barışa darbe vuran siyasi tutuklamalara son verilmesi çağrısında bulundu.
 

Aileler ayrıca eski esirleri ve aktivistleri hedef alan siyasi tutuklamalara karşı hukuki ve siyasi düzeyde harekete geçilmesini talep etti.
 

Ramallah’taki protesto gösterisinin Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin Batı Şeria’da çok sayıda kişiyi siyasi görüşleri sebebiyle gözaltına alması üzerine gerçekleştirildiği kaydedildi.
 

Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin çoğu öğrenci, eski esir ve aktivist 34 kişiyi siyasi görüşleri dolayısıyla gözaltında tutmaya devam ettiği, insan hakları örgütlerinin ve ailelerin siyasi tutukluların serbest bırakılması için yaptıkları çağrıları görmezden geldiği belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar