FDKC'DEN ABBAS YÖNETİMİNE UYARI

 

Görüntülenme: 638 Tarih: 30 Temmuz 2022 21:46
FDKC'DEN ABBAS YÖNETİMİNE UYARI

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi (FDKC) bugün (30 Temmuz Cumartesi) yaptığı açıklamada, güvenlik teşkilatlarında görev yapan binlerce elamanını, yahudi yerleşimci çetelerin saldırılarına karşı Filistin halkını koruyan bir kalkan yapmaya, İsrail işgal güçlerinin gündelik olarak gerçekleştirdikleri baskınlardan ve gözaltı operasyonlarından Filistinlileri korumaya çağırdı. 

FDKC yaptığı basın açıklamasında, İsrail işgal güçlerinin cinayetlerine hiç son vermediklerini, bununla birlikte Filistin Özerk Yönetimi ile aralarındaki güvenlik işbirliği koordinasyonunun sorunsuz bir şekilde devam etmesinden de gayet memnun olduklarını dile getirdi. Böyle bir işbirliğinin gerçekte halkın sırtından hançerlenmesi anlamına geldiğini vurgulayan FDKC bu işbirliğinin kınanmasını ve kesin bir şekilde reddedilmesini istedi. 

Filistin Yönetimi'nin güvenlik organlarının rolünü değiştirerek, onları Filistin halkını koruyan ve savunan bir konuma getirmesi gerektiğini, böyle bir şeyin Filistin halkıyla güvenlik organları arasındaki kaynaşmanın artmasına vesile olacağını, işleri ulusal çizgisine sokacağını hatırlattı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar