BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

Siyonist işgal güçleri dün gece ve bugün (28 Temmuz Perşembe) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde yine baskınlar gerçekleştirdi ve bazı kişileri gözaltına aldılar. 

Görüntülenme: 672 Tarih: 28 Temmuz 2022 13:44
BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

Cenin'in Ya'bed ve Yamun kasabalarından iki genci gözaltına aldılar. Ayrıca Burkin kasabasına baskın düzenlediler. Cenin şehrinde de bazı semtlere askerlerini yaydılar.

İşgal güçleri Cenin-Nablus yoluna geçici kontrol noktası kurdu. Cenin'in güneyindeki Arrabe kasabası kavşağında da işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar meydana geldi. 

Beytlahim'de eski esirlerden olan iki genci gözaltına aldılar. Buradaki baskınlarda çatışmalar çıktı ve işgal güçleri gaz ve ses bombalarıyla saldırdılar.

Ramallah'ta Silvad kasabasında iki genci evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldılar.

El-Halil'de ise Surif kasabasına baskın düzenleyerek bazı kişilerin evlerinde arama yaptılar.

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da gözaltına alıyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyor. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar