BATI ŞERİA'DA ABBAS YÖNETİMİNE KARŞI DİRENİŞ BÜYÜYOR

Filistin'deki Avukatlar Sendikası ile Mühendisler Sendikası, taleplerinin yerine getirilmemesine karşı Batı Şeria'daki protestoları daha da yaygınlaştırma yönünde yeni adımlar atıyor.  

Görüntülenme: 798 Tarih: 28 Temmuz 2022 15:34
BATI ŞERİA'DA ABBAS YÖNETİMİNE KARŞI DİRENİŞ BÜYÜYOR

Avukatlar Sendikası Filistin Başkanı Mahmud Abbas'ın Filistin vatandaşının haklarını çiğneyen birtakım yasaları yürürlüğe sokmakta ısrarlı davranmasına ve bu konuda yönetime yönelttiği çağrıların karşılık bulmamasına itiraz etmeye devam ediyor. 

Avukatlar dün (26 Temmuz Salı) bazı istisnai davalar hariç tüm mahkemelerdeki ve davalardaki faaliyetlerini askıya aldılar. 

Sendika bugün Nablus Sulh Mahkemesi önünde öğle 12.00'den itibaren bir merkezi gösteri eylemi düzenledi. 

Bu arada Avukatlar Sendikası adil yargılamanın verdiği güvencelere yönelik ihlalleri takip amacıyla bir insan hakları gözlem merkezi oluşturdu. 

Avukatlar geçtiğimiz pazartesi günü de Ramallah'ta Bakanlar Kurulu binası önünde, Mahmud Abbas'ın çıkardığı birtakım yasaları protesto amacıyla geniş çaplı bir gösteri düzenlemişlerdi. Polis, bu gösteride Bakanlar Kurulu binasının etrafına demir kütleler koyduğu gibi etrafa da çok sayıda elemanını yaymıştı. 

Benzer şekilde Mühendisler Sendikası da geçtiğimiz Nisan ayında hükümete sunduğu taleplerinin karşılık bulmaması üzerine protesto eylemleri başlattı. Sendika resmi toplantılara ve planlı alan ziyaretlerine katılmayarak protesto ve boykot faaliyetlerini sürdüreceğini açıkladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar