İŞGALCİ İSRAİL DOLEV YERLEŞKESİNİ BÜYÜTÜYOR

 

Görüntülenme: 685 Tarih: 28 Temmuz 2022 08:05
İŞGALCİ İSRAİL DOLEV YERLEŞKESİNİ BÜYÜTÜYOR

Kısa adı ARIJ olan Kudüs Uygulamalı Araştırma Enstitüsü (Applied Research Institute –Jerusalem), İsrail işgal ordusunun Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki Ramallah vilayetinin arazileri üzerine kurulu Dolev yahudi yerleşim merkezinin genişletilmesine dair bir projeyi 24 Temmuz tarihinde onayladığına dikkat çekti. 

ARIJ konuyla ilgili açıklamasında bu yeni yerleşim projesinin 364 yeni yerleşim birimi için Filistinlilere ait 280 dönüm arazinin gasp edilmesini öngördüğünü ifade etti. Gasp edilmesi planlanan arazilerin Ramallah vilayeti içindeki Re'su Kerker ve Deyr İbzi' kasabalarının arazilerinden olduğu belirtildi. 

Açıklamada projeye göre eklenecek yerleşim birimlerinin arasında konutların yanı sıra ticari mekanların, benzin istasyonunun, turistik tesislerin, otoparkların ve daha başka birimlerin de yer alacağı ve ayrıca bunlar için iç yollar açılacağı ifade edildi. 

İşgal güçleri 1992 yılında askeri bir kararla Dolev yerleşim merkezinin doğusundaki 3228 dönüm araziyi doğal koruma alanı ilan etmişti. İşgal rejimi bu şekilde sözde doğal koruma alanı ilan etme yöntemiyle de Filistinlilerin arazilerini gasp ediyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar