FDKC'DEN İNGİLTERE'YE KINAMA

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi (FDKC), İngiltere Krallığı'nın Filistin'i ele geçirirken başvurduğu sömürgeci politikasının bugün hâlâ sürmekte olduğunu, siyonist projenin önünü açan bu politikanın 1948'de Nekbe adı verilen Büyük Felaket'in yaşanmasının da temel sebebi olduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 985 Tarih: 25 Temmuz 2022 18:10
FDKC'DEN İNGİLTERE'YE KINAMA

Sözde Milletler Cemiyeti'nin 24 Temmuz 1922'de, İngiliz sömürge imparatorluğunun Filistin'i işgalinin onaylanmasına ve Filistin topraklarının resmen İngiltere'nin vesayetine verilmesine dair karar çıkarmasının 100. yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yapan FDKC; "İngiliz sömürge imparatorluğunun Filistin'i sömürgeleştirme projesi Belfur Deklarasyonu ile amacını ortaya koymuştur. Bu deklarasyon Filistin'in sömürgeleştirilmesinin amacının siyonist proje için ortam oluşturmak olduğunu ortaya koymaktadır. Bu deklarasyonla Filistin toprakları üzerinde İsrail diye bir işgal devletinin kurulması vaadinde bulunulmuştur." ifadelerine yer verdi. 

FDKC açıklamasında İngiltere Krallığı'nın bugün hâlâ Filistin halkına ve onun ulusal haklarına karşı düşmanca tutumunun ve siyonist işgalin Filistin halkı aleyhine işlediği suçların üstünü örtme politikasının devam ettiğine; İngiltere Krallığı'nın örtmeye çalıştığı ve siyonist işgal rejiminin Filistin halkı aleyhine işlediği söz konusu suçların insan hakları kuruluşları tarafından savaş suçları ve insanlığa karşı işlenen suçlar olarak tanımlandığına ve bu yüzden işgal liderlerinin sorgulanması gerektiğine dikkat çekti. 

Açıklamada İngiltere Kraliçesinin, boykot ve İsrail'de yapılan yatırımların çekilmesi hareketini (BDS) suç sayma çağrısının ve bu hareket içinde yer alan aktivistleri antisemitizmle suçlama yönündeki son tavrının da İngiltere Krallığı'nın Filistin halkı aleyhine sergilediği tutumun çok açık bir göstergesi olduğunu vurguladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar