ITAMAR BEN-GVİR FİLİSTİNLİ ESİRLER İÇİN İDAM CEZASI GETİRMEK İSTİYOR

Kendisi bizzat "aşırı ırkçılık" olan siyonistliğin de aşırısı olabiliyor. Kaynamış bir şeyin köpürüp taşması, etrafı kirletmesi gibi. İşte, siyonist işgal rejiminin parlamentosu üyelerinden Itamar Ben-Gvir de, zaten "aşırı ırkçılık" olarak tanımlanabilecek nitelikte bir ideoloji olan siyonizmin aşırısı.  

Görüntülenme: 1085 Tarih: 25 Temmuz 2022 16:39
ITAMAR BEN-GVİR FİLİSTİNLİ ESİRLER İÇİN İDAM CEZASI GETİRMEK İSTİYOR

Bu aşırı siyonist zaman zaman Filistinlileri huzursuz etme amaçlı provokasyonlara, baskınlara, sözde gösterilere, Mescidi Aksa'yı kirletme faaliyetlerine ve daha pek çok kirli işe öncülük ediyor. 

Şimdi de gelecek seçimlerde kendisi gibi kaplarına sığamamış ve iyice taşmış aşırı siyonistlerin oylarını kazanabilmek için iktidara gelmesi durumunda Filistinli esirlere yönelik idam cezasını geri getireceği vaadinde bulunuyor. "Böylece onların cezaevlerinde değil de mezarlarda ziyaret edilmeleri için çalışacağız." ifadesini kullanarak kendince esirleri ve akrabalarını hafife almaya çalışıyor. 

Safa Haber Ajansı'nın yayınladığı habere göre Ben-Gvir bu açıklamayı, işgal rejiminin İç İşleri Bakanı Omer Bar-Lev'in Knesset (parlamento) üyelerinin, Filistinli esirlerin kaldıkları da dahil tüm cezaevlerine ziyarette bulunmalarına imkan sağlayacak düzenleme yapılması konusunda bir görüş birliği oluştuğunu söylemesi üzerine yaptı. 

Aşırı siyonist Ben-Gvir ise bu uzlaşmaya karşı çıkarak, hükümetin Filistinli esirlerin durumlarını iyileştirmeye ve Arap milletvekillerinin İsrail'in güvenlik imkanlarını kullanarak Filistinli esirleri ziyaret etmelerine imkan sağlamaya çalıştığı iddiasında bulundu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar