İŞGALCİ İSRAİL BATI ŞERİA'DA ÜÇ YENİ YERLEŞKE İNŞA EDECEK

 

Görüntülenme: 644 Tarih: 21 Temmuz 2022 16:29
İŞGALCİ İSRAİL BATI ŞERİA'DA ÜÇ YENİ YERLEŞKE İNŞA EDECEK

Kısa adı ARIJ olan Kudüs Uygulamalı Araştırma Enstitüsü (Applied Research Institute –Jerusalem) İsrail işgal rejiminin Filistin'in Batı Şeria bölgesinde değişik yerlere 702 adet yeni yerleşim birimi inşa etmek amacıyla üç yeni proje yayınladığını açıkladı. İşgal rejiminin bu yerleşim birimlerini inşa etmek için Filistinlilere ait 734 dönüm araziye el koymayı planladığı belirtildi. 

ARIJ konuyla ilgili bugün yayınladığı raporda işgal rejiminin söz konusu projesinin kayıt numaralarına, her bir proje için nerelerde ne kadar arazi gasp edilmesinin ve kaç adet yerleşim birimi inşa edilmesinin planlandığına dair ayrıntılara yer verdi. 

ARIJ işgal rejiminin Batı Şeria bölgesinde yahudileştirme faaliyetlerini kesintisiz bir şekilde sürdürdüğüne dikkat çekerek bu faaliyetler yüzünden sürekli Filistinlilerin arazilerinin gasp edildiğini vurguladı. 

ARIJ'in verdiği bilgilere göre şu an Batı Şeria bölgesine inşa edilmiş olan yahudi yerleşim merkezlerinde bir milyon civarında yahudi yerleşimci ikamet ediyor. 

Uluslararası yasalara göre bu yerleşim merkezlerinin tamamı gayri meşru sayılıyor. İşgal rejimi bu yerleşim merkezlerinin tamamını Filistinlilerin arazilerini hukuksuz yollarla gasp etmek suretiyle inşa etmiş durumda. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar