FİLİSTİNLİ AVUKATLAR ABBAS YÖNETİMİNİN HUKUKSUZLUKLARINA KARŞI KIYAMDA

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde Filistin Avukatlar Sendikası'nın, Mahmud Abbas yönetiminin birtakım politikalarına ve bazı yasalarda yaptığı değişikliklere karşı protesto eylemleri sürüyor. Eylemlere daha başka meslek kuruluşları ve sendikalar da destek veriyor.  

Görüntülenme: 735 Tarih: 21 Temmuz 2022 02:22
FİLİSTİNLİ AVUKATLAR ABBAS YÖNETİMİNİN HUKUKSUZLUKLARINA KARŞI KIYAMDA

Avukatlar Sendikası bugün (20 Temmuz Çarşamba) öğle saatlerinde El-Halil'deki Asliye ve Sulh Mahkemesi önünde bir gösteri eylemi gerçekleştirdi. Burada gece de eylem düzenleneceği bildirildi. 

Avukatlar Sendikası önümüzdeki pazartesi günü de sabah 11.00'den öğle 13.00'e kadar, Ramallah'taki Bakanlar Kurulu binası önünde avukatların resmi kıyafetleriyle düzenleyecekleri protesto eylemine destek verilmesi talebinde bulundu. 

Filistin Üniversite Hocaları ve Görevlileri Sendikası da Avukatlar Sendikası'nın genel hukuk ve özgürlükleri hakim kılmak ve korumak için sürdürdüğü meşru mücadelesine tam destek verdiğini dile getirdi. 

Avukatlar Sendikası protesto eylemlerini dün farklı mahkemelerin önlerinde gösteriler düzenleyerek başlatmıştı. 

Sendika, Adalet Sektörü Koordinasyon Kurulu ile yapılan görüşmelerin başarısız olması üzerine söz konusu sivil eylemleri başlatma kararı almıştı. 

Avukatlar Sendikası icra, yürütme ve yargılama usûlü ile ilgili yasalarda yapılan bazı değişiklikleri kabul etmediğini açıkladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar