RAHAT'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT EDİLDİ

Bugün (21 Temmuz Perşembe) sabahın erken saatlerinde Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Rahat şehrinde bir Filistinli genç işgalcilerin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti.  

Görüntülenme: 745 Tarih: 21 Temmuz 2022 17:26
RAHAT'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT EDİLDİ

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Rahat şehrinde 23 yaşındaki Enes Bekri isimli genç üzerine mermi sıkılması suretiyle öldürüldü. 

Genç silahlı saldırıda ağır yaralandı ve hızlı bir şekilde Soroka Hastanesi'ne nakledildi. Sağlık ekiplerinin kurtarmak için yürüttükleri yoğun çalışmalara rağmen hayatını kaybetti. 

Gencin, 1948'de işgal edilmiş bölgede yer alan El-Celil'in El-Bi'ine mıntıkası ahalisinden olduğu ve yakın zamanda Rahat şehrine yerleştiği bilgisi verildi. 

1948 Bölgesi'nde ikamet eden Filistinlilere yönelik sık sık "faili meçhul" olarak nitelendirilen cinayetler işleniyor. 

İşgal rejiminin emniyet teşkilatının bu cinayetlerin üzerine gitmemesi ve gerekli araştırmaları yapmaması faili meçhul cinayetlerin daha da artmasına neden oluyor. 

1948 Bölgesi Filistinlileri Yüksek Takip Komisyonu ve Adalet adlı insan hakları kurumunun yaptığı bir açıklamada bu cinayetler karşısında aslında polisin çok ihmalkâr davrandığına ve görevini yerine getirmediğine dikkat çekilerek, polisin normalde Arap toplumunu düşman olarak gördüğü ve "faili meçhul" olarak gösterilen cinayetlerin üzerine gitmediği, cinayetlerin faillerini ortaya çıkarmak için gereken çalışmayı yapmadığı, canilerin ortaya çıkarılması ve bu tür cinayetlerde kullanılan silahların toplanması için hiçbir işlem yapmadığı vurgulandı. 

Siyonist işgal rejimi 1948'de işgal edilmiş bölgede ikamet eden Filistinlilere yönelik olarak planlı bir şekilde gerçekleştirilen bu saldırıların ve cinayetlerin üzerine gitmediği için siyonist terör örgütlerini cesaretlendiriyor ve saldırıların daha da artmasının önünü açıyor.

Bu politikanın asıl amacının ise bölgedeki Filistinlileri göçe zorlamak ve onların yerlerine yahudi yerleşimcileri yerleştirmek suretiyle ırkçı tasfiye planını hayata geçirmek olduğu tahmin ediliyor.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar