SİYONİST GÜÇLER GAZZELİ BALIKÇILARA SALDIRDI

Bugün (20 Temmuz Çarşamba) sabah Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminin açıklarında, İsrail işgal rejiminin deniz gücüne ait askeri botlardan Filistinli balıkçıların teknelerine saldırılar düzenlendi.  

Görüntülenme: 654 Tarih: 20 Temmuz 2022 16:39
SİYONİST GÜÇLER GAZZELİ BALIKÇILARA SALDIRDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilerde, işgal botlarının Gazze Şeridi'nin kuzey kesimi açıklarında birkaç farklı noktada Filistinli balıkçıların teknelerini takibe aldıkları, sonra da ağır silahlarla ve göz yaşartıcı gaz bombalarıyla üzerlerine saldırdıkları, sonra da balıkçı teknelerini kıyıya yanaşmaya zorladıkları belirtildi. 

Kara tarafında ise Gazze Şeridi'nin güney kesiminde yer alan Han Yunus'un doğusundaki tarım arazilerine işgal güçleri tarafından ağır silahlarla saldırı düzenlendiği haber verildi. 

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre Keysofim ve Ahraş askeri mevkilerinde toplanan işgal askerleri otomatik silahlarıyla El-Karare beldesinin doğusundaki tarım arazilerine saldırı düzenledi ve burada çalışan çiftçileri arazilerini terk ederek uzaklaşmaya zorladılar. 

Gazze Şeridi ile 1948'de işgal edilmiş toprakları ayırmak için konan sınır tellerinin arkasında toplanan işgal askerlerinin Gazze bölgesinde bulunan Filistinlilere gündelik olarak saldırı düzenledikleri ve onları sürekli tehdit ettikleri ifade ediliyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar