FİLİSTİNLİ ESİR AHMED MANASIRA'NIN BUGÜN MAHKEMESİ VARDI

İsrail işgal rejiminin Bi'ru's-Seba'-Eyşel Mahkemesi bugün (20 Temmuz Çarşamba) gerçekleştirdiği duruşmada, Kudüslü esir Ahmed Manasıra'nın hücre hapsinin uzatılması konusunda karar verme işlemini erteledi.  

Görüntülenme: 886 Tarih: 20 Temmuz 2022 15:19
FİLİSTİNLİ ESİR AHMED MANASIRA'NIN BUGÜN MAHKEMESİ VARDI

Manasıra'nın avukatı Halid Zebarika işgal mahkemesinin, savcının talebi doğrultusunda, esirin tek kişilik hücreden genel koğuşa nakledilmesi imkanının araştırılması amacıyla bu konuda karar verilmesi işlemini 16 Ağustos 2022 tarihine ertelediğini söyledi. 

Maruz kaldığı işkenceler ve kötü muameleler yüzünden bedensel ve ruhsal sağlığı kötüleşen esir Ahmed Manasıra'nın özgürleştirilmesi yönünde uluslararası çapta çağrılar yapılmasına rağmen işgal yargısı bugün onun geçen ay nakledildiği Er-Remle Hapishanesi'nde, hücre hapsinin uzatılması konusunu görüşmek amacıyla bir duruşma gerçekleştirdi. 

Manasıra'nın avukatı Halid Zebarika kendisini cezaevinde birkaç kez ziyaret etmiş ve sağlık durumunun çok kötüleştiğini dile getirmiş, hücre hapsinin ve ağır cezaevi şartlarının devam etmesi halinde bunun sağlığının tehlikeli bir şekilde kötüleşmesine sebep olacağını dile getirmişti.

Başta işgal altında bulunan Filistin topraklarındaki insan hakları konusuyla ilgilenen BM Özel Raportörü Francesca Albanese olmak üzere, BM'nin insan haklarıyla ilgilenen muhtelif organlarında görev yapan beş uzman birkaç gün önce Manasıra'nın derhal serbest bırakılmasını isteyen bir ortak bildiriye imza atmıştı. 

Bildiride psikolojik sorunları gittikçe artmakta olan Manasıra'nın hapiste tutulması konusundaki ısrarlılığın insan hakları konusunda bütün insanlık için utanç verici bir durum olduğu ifade edilmişti. 

Çocuk yaşında esir edilen ve soruşturma esnasında kendisine hem bedensel hem de psikolojik yönden işkence edilmesi sebebiyle ruhsal ve bedensel sağlığı bozulan Ahmed Manasıra'nın avukatı Zebarika da, Manasıra'nın hem verilen cezanın üçte ikisini tamamlamış olması, hem de bedensel ve ruhsal açıdan sağlık sorunlarının bulunması sebebiyle serbest bırakılması için müracaatta bulunmuş ancak işgal yargısı Manasıra'nın dosyasını "terör" kategorisine sokmak suretiyle bu müracaatı reddetmişti. 

13 yaşında esir edilen ve bugün 20 yaşına gelmiş olan Ahmed Manasıra'nın maruz kaldığı insanlık dışı uygulamalar, işkenceler ve hücre hapisleri yüzünden ruhsal ve bedensel yönden birçok sorun yaşadığı belirtiliyor. Bu arada soruşturma esnasında maruz kaldığı darp yüzünden kafasında şişme meydana geldiği ve bu sebeple çok şiddetli baş ağrıları ve acılar çektiği belirtiliyor. 

İşgal güçleri 2015 yılında Ahmed Manasıra'yı, bıçaklı eyleme kalkıştıkları iddiasıyla, amcasının oğluyla birlikte üzerlerine ateş ettikten sonra esir etmişlerdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar