EL MUĞAYYİR HALKI SİYONİSTLERE KARŞI DİRENİYOR

Batı Şeria'nın orta kesiminde yer alan Ramallah'ın ilçesi durumundaki El-Muğayyir kasabasının ahalisi, Filistin topraklarına yerleştirilen yahudi yerleşimci teröristlerin saldırılarına karşı kitlesel direniş ve aktif mücadele başlatma kararı aldı. 

Görüntülenme: 830 Tarih: 18 Temmuz 2022 18:29
EL MUĞAYYİR HALKI SİYONİSTLERE KARŞI DİRENİYOR

Kasabadaki ulusal kurumların ve güçlerin ileri gelenleri dün (17 Temmuz Pazar) akşam yaptıkları olağanüstü toplantıda çiftçilerin ve çobanların yerleşimci terör çetelerine karşı sürdürdüğü hak mücadelesine aktif destek verilmesi kararı aldı. 

Aktivist Kazım Hacc Muhammed toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, El-Muğayyir'in doğusundaki El-Kabun mıntıkasında, aynen Beyta ve Beyt Decen kasabalarında sürdürülene benzer şekilde haftada iki kez veya daha fazla kitlesel eylem düzenlenmesi için hazırlıkların başlatıldığını ifade etti. 

Muhammed, etkinliklerin El-Muğayyir'in çevresinde yer alan ve yahudi yerleşimciliği tehdidiyle karşı karşıya olan köyler arasında bir işbirliği ile merkezi düzenle sürdürüleceğini ifade etti. 

El-Muğayyir Köy Meclisi Başkanı Emin Ebu Alya da, yerleşimcilerin çiftçilere ve çobanlara yönelik saldırılarının El-Muğayyir arazilerinde koyun yetiştiriciliğinde büyük çapta bir gerilemeye sebep olduğunu dile getirdi. 

Ebu Alya, El-Muğayyir'de daha önce 25 bin koyun yetiştirildiğini ancak gerek yerleşimci teröristlerin saldırıları ve gerekse işgal güçlerinin el koyması sebebiyle bugün yetiştirilen koyun sayısının 10 bine düştüğünü vurguladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar