KORSAN İSRAİL'DEN KUDÜS'TE PROVOKATİF MARATON

İsrail işgal yönetiminin bu akşam (18 Temmuz Pazartesi), Kudüs'teki yahudileştirme faaliyetlerinin bir boyutunu oluşturan sözde "Yahudi Maratonu" için işgal altındaki şehrin bazı ana yollarını ve caddelerini trafiğe kapatacağı duyuruldu. Sözde maratona dünyanın değişik ülkelerinden 10 bin yahudinin katılmasının beklendiği ifade edildi.  

Görüntülenme: 912 Tarih: 18 Temmuz 2022 08:10
KORSAN İSRAİL'DEN KUDÜS'TE PROVOKATİF MARATON

Tamamen provokatif amaçlar taşıyan ve Kudüs'ün gerçek kimliğini değiştirip yahudileştirme faaliyetlerine hız katmak için özellikle Kudüs'te düzenlenen maratonu Kudüs'teki işgal belediyesi başkanının İsrail Dış İşleri Bakanlığı ile işbirliği içinde organize ettiği belirtildi. 

Maccabi Oyunları adı verilen ve bir tür Yahudi Olimpiyatları olarak nitelendirilen sözde spor etkinlikleri programı çerçevesinde düzenlendiği iddia edilen sözde maratona, dünyanın değişik ülkelerindeki yahudi azınlıklara mensup atletlerin katılacağı ifade edildi. 

Aktivist Fahri Ebu Diyab, Kudüs'ün İslami kimliğini değiştirmeyi ve buraya daha fazla yahudi görünümü vermeyi amaçlayan söz konusu maraton için bu akşam şehrin birçok caddesinin ve ana yolunun trafiğe kapatılacağını ifade etti. 

Ebu Diyab, Safa Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada trafiğe kapatılacak caddeler ve bölgeler arasında Babu'l-Amud (Şam Kapısı) bölgesinin, El-Mısrara Tüneli'nin, El-Halil Kapısı'nın, Me'menullah bölgesinin, Kudüs-Beytlahim yolunun, Kral Davud Caddesi'nin ve bunların dışında daha birçok caddenin yer aldığını dile getirdi. 

Ebu Diyab, bundan önce 20 kez Tel Aviv'de düzenlenen söz konusu maratonun ilk kez bu yıl Kudüs'te düzenlendiğini ve tamamen provokatif amaçlı olduğunu vurguladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar