IRKÇI İSRAİL KUDÜS'TE MİLİS ÇETELER OLUŞTURUYOR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Abdullatif El-Kanu', İsrail işgal rejiminin Kudüs'te yahudi yerleşimci teröristlerden milis çeteler oluşturduğunu duyurmasının Filistin halkı aleyhine işlenmiş sistemli bir suç olduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 1001 Tarih: 18 Temmuz 2022 15:41
IRKÇI İSRAİL KUDÜS'TE MİLİS ÇETELER OLUŞTURUYOR

El-Kanu', bugün (18 Temmuz Pazartesi) Quds Press haber ajansına yaptığı açıklamada, İsrail işgal rejiminin Kudüs'te, Batı Şeria'da ve 1948'de işgal edilmiş bölgede Filistin adına ne varsa hepsini hedef almaya ve hepsine karşı savaş vermeye devam ettiğine dikkat çekti. 

El-Kanu', işgal rejiminin bu savaşta izlediği yöntemlerden birinin de aşırı siyonist fanatik yerleşimci çetelerini Filistinlilere karşı seferber etmesi, onları birer milis çetesi olarak örgütlemesi ve Filistinlileri hedef alan iğrenç saldırılarda kullanması olduğunu vurguladı. 

İsrail işgal hükümetinin Savaş Bakanlığı, bugün sabah yaptığı açıklamada işgal altındaki Kudüs şehrinde yerleşimci örgütler ve belediye arasındaki işbirliği ile, yahudi yerleşimcilerden "güvenlik" alanında istihdam edilecek milis çetelerinin oluşturulduğunu duyurmuştu. 

Siyonistlere ait Maariv isimli gazetenin yayınladığı haberde söz konusu çetelerin görevlerinden birinin de yahudi yerleşim merkezlerine yönelik olarak veya işgal altındaki Kudüs'te ve çevresinde herhangi bir feda eylemi gerçekleştirilmesi durumunda doğrudan müdahale etmek olacağı bilgisi verilmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar