İŞGALCİ İSRAİL ASKERLERİ BATI ŞERİA'DA MAHALLELERİ BASTI

İsrail işgal güçleri bugün (18 Temmuz Pazartesi) şafak vaktinde Batı Şeria'da Ramallah ve Beytlahim şehirlerinde muhtelif mahallelere baskın düzenledi ve 10 genci gözaltına aldılar. Baskınlarda bazı yerlerde çatışmalar meydana geldiği ve işgal güçlerinin Filistinli gençlere gerçek mermilerle saldırdıkları haber verildi.  

Görüntülenme: 959 Tarih: 18 Temmuz 2022 04:01
İŞGALCİ İSRAİL ASKERLERİ BATI ŞERİA'DA MAHALLELERİ BASTI

İşgal güçlerinin askeri devriyelerle Sathu Merhaba Mahallesi'ne, Et-Tire Mahallesi'nin bitişiğindeki Aynu Kiniya Köyü'nü bastıktan sonra Et-Tire Mahallesi'ne de baskın düzenledikleri bildirildi. Et-Tire Mahallesi'ne dün akşam da bir baskın düzenledikleri ve bu yüzden çatışmalar çıktığı ifade edildi. 

Civarda bazı tarihi mekanlar ve yahudilere ait kabirler bulunması sebebiyle çevredeki yerleşim merkezlerinde ikamet eden yahudi yerleşimcilerin buralara "ziyaret" görünümü vererek baskınlar düzenlemelerine imkan sağlamak amacıyla söz konusu mahalleye sık sık baskınlar düzenledikleri belirtildi. 

Diğer yandan işgal güçlerinin Ramallah'ın kuzeyindeki El-Celezun mülteci kampına düzenledikleri baskında 3 genci gözaltına aldıkları ve bu kişilerin bilinmeyen bir yere götürüldükleri ifade edildi. 

İşgalcilerin buraya düzenledikleri baskın onlarca genç ile işgalci askerler arasında çatışmalara neden oldu. İşgal güçleri gaz bombalarıyla ve gerçek mermilerle saldırdılar, ancak herhangi bir yaralanma olayı olmadı. 

İşgal güçlerinin Beytlahim yakınındaki Vadi Fukin köyü yakınında bir aracı durdurup arama yaptıkları sonra da aracın bütün yolcularını gözaltına aldıkları belirtildi. Burada gözaltına alınanlar arasında Ed-Devha'nın eski belediye başkanı ve özgürleştirilmiş eski esirlerden Re'fet Nafiz Cevabire'nin de bulunduğu belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar