MESCİD-İ AKSA CUMA NAMAZINDA DOLDU TAŞTI

İşgal güçlerinin tüm engellemelerine rağmen bugün (8 Temmuz), arefeye denk gelen Cuma gününde Cuma namazı için Mescidi Aksa'da yine büyük bir kalabalık toplandı.  

Görüntülenme: 924 Tarih: 08 Temmuz 2022 12:56
MESCİD-İ AKSA CUMA NAMAZINDA DOLDU TAŞTI

Kudüs'teki kaynakların verdiği bilgilere göre en az 50 bin kişi Mescidi Aksa'ya ulaşmayı ve Cuma namazlarını Mescidi Aksa'nın kapalı ya da açık alanlarında eda etmeyi başardı. 

Verilen bilgilere göre gerek Kudüs ahalisinden ve gerekse 1948'de işgal edilmiş bölgeden binlerce Filistinli sabahın erken saatlerinden itibaren Cuma namazlarını Mescidi Aksa'da eda etmek amacıyla buraya akın etmeye başladı. 

Toplanan kalabalığın teşrik günleri münasebetiyle yüksek seslerle getirdikleri teşrik tekbirleriyle ve Hz. Peygamber (a.s.) için okudukları salavatlarla bütün Mescidi Aksa külliyesi yankılandı. 

Cuma hutbesini okuyan Şeyh Muhammed Hüseyin, Mescidi Aksa'nın imarı ve buraya yönelen tehlikelerin savılması için buraya yolculukların sürdürülmesi çağrısında bulundu. 

Şeyh Hüseyin hutbesinde, Mescidi Aksa'nın Allah düşmanlarının, yerleşimci grupların, yerleşim örgütlerinin, zalim işgal rejiminin hedefinde olduğunu hatırlatarak, buranın Müslümanların tüm hareketlilikleri için bir buluşma adresleri olması gerektiğini dile getirdi. 

Bugün sabah namazında da, arefe gününün sabah namazının Mescidi Aksa'da eda edilmesi yönünde yapılan çağrıların etkisiyle çok büyük bir kalabalık toplanmıştı. Kudüs'ten ve Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinden binlerce kişi sabah namazlarını burada kılmak amacıyla geceden yola çıkmıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar