SİYONİST GÜÇLER MISIRLI 20 ASKERİ DİRİ DİRİ YAKTI

Güvenlik haberleri konusunda uzman olan tanınmış bir "İsrailli" gazeteci, siyonist işgal güçlerinin 1967 Haziran Savaşı'nda en az 20 Mısırlı askeri diri diri yaktığını kamuoyuna açıkladı.  

Görüntülenme: 738 Tarih: 08 Temmuz 2022 15:17
SİYONİST GÜÇLER MISIRLI 20 ASKERİ DİRİ DİRİ YAKTI

Yossi Melman isimli gazeteci twitterdeki kişisel hesabında yayınladığı mesajlarda, işgalci siyonist askerlerin Mısırlı askerleri diri diri yaktığını, sonra da Kudüs yakınındaki bir toplu mezara, üzerine herhangi bir bilgi tabelası veya işaret koymaksızın gömdüklerini dile getirdi. 

Bunun yanı sıra siyonistlere ait Yediot Aharanoot gazetesi de gazeteci Melman'ın söylediklerine benzeyen birtakım ayrıntılar yayınladı. 

Melman mesajında; "55 yıl süren sıkı takipten sonra en az 20 Mısırlı askerin diri diri yakıldığını, sonra İsrail ordusunun onları Kudüs yakınındaki Latrun kasabasında, uluslararası savaş hukukuna aykırı bir şekilde, üzerine herhangi bir işaret ve gömülenlerin kimliklerine dair bir bilgi yazısı koymadan bir toplu mezara gömdüğünü açıklayabilirim." ifadesine yer verdi. 

Melman bu olayın 6 Gün Savaşı'nda meydana geldiğini belirtti. 6 Gün Savaşı ise, Filistinlilerin "Nekse" olarak isimlendirdikleri 1967 Haziran Savaşı'na deniyor. 

Mısırlı askerlerin neden bu bölgede bulundukları hakkında ise Melman, savaşın patlak vermesinden birkaç gün önce Mısır Cumhurbaşkanı Cemal Abdünnasır'ın o zaman Batı Şeria bölgesini hakimiyet altında tutan Ürdün'ün o zamanki Kralı Hüseyin bin Talal'la bir ortak savunma anlaşması imzalamış olduğunu hatırlattı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar