İSLAMİ CİHAD'TAN ABBAS-GANTZ GÖRÜŞMESİNE KINAMA

Filistin'deki İslami Cihad Hareketi'nin sözcüsü Tarık Silmi, bugün (8 Temmuz Cuma) yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi yetkilileri ile İsrail işgal yönetimi arasında güvenlik konulu buluşmalarda ısrar edilmesinin tamamen düşmanın çıkarlarına ve planlarına hizmet ettiğini dile getirdi. Bu yüzden onun, Filistin halkına gündelik saldırılar ve baskınlar düzenlemek için kendini rahat, elini serbest hissettiğini vurguladı.  

Görüntülenme: 768 Tarih: 08 Temmuz 2022 02:28
İSLAMİ CİHAD'TAN ABBAS-GANTZ GÖRÜŞMESİNE KINAMA

Söz konusu açıklamanın Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın işgal rejiminin Savaş Bakanı Benny Gantz'ı Ramallah'taki Başkanlık Köşkü'nde kabul etmesi üzerine yapıldığı belirtildi. 

Silmi, Filistin Yönetimi yetkililerinin Gantz ile buluşmalarının düşmanla yasak ve suç sayılan ilişkilerini sürdürmekte ısrar etmeleri anlamına geldiğini hatırlatarak, bunun Filistin tarafında halkın ve ümmetin özgürlerinin arzuladığı birliğin gerçekleştirilmesinin önünde en büyük engel oluşturduğunu dile getirdi. 

"Biz, Batı Şeria'da çarpışmaları sürdürme, yerleşim planlarına ve düşmanca saldırılara karşı durma konusunda cihad birimlerinin gücüne güveniyoruz." diyen Silmi, düşmanla çatışma halinin devam edeceğini hatırlattı. 

Filistin resmi haber ajansı durumundaki Wafa'nın yayınladığı habere göre Filistin Başkanı Mahmud Abbas, işgal rejiminin Savaş Bakanı Gantz'ı dün akşam, Ramallah'taki Başkanlık Köşkü'nde kabul etti. 

Abbas'ın Gantz ile ABD Başkanı Biden'ın 13-16 Temmuz'da bölgeye yapacağı ziyaret öncesinde ortamı ve şartları hazırlama konusunda fikir alışverişinde bulunduğu iddia edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar