İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'TE YİNE YIKIM YAPTI

İsrail işgal güçleri, işgal altındaki Kudüs'ten Filistinlileri tamamen tasfiye etmeyi ve buraya yahudi göçmenleri yerleştirmeyi amaçlayan ırkçı tasfiye politikası doğrultusunda yıkım faaliyetlerini sürdürüyor. Bugün (4 Temmuz Pazartesi) sabah da yine işgal altındaki Kudüs'te Filistinlilere ait bir evi ve bir fidanlığı yıktılar. 

Görüntülenme: 897 Tarih: 04 Temmuz 2022 15:59
İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'TE YİNE YIKIM YAPTI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgalcilere ait iş araçları Kudüs'ün Cebelu'l-Mukebber beldesinde Ömer Fehd Ca'afire isimli bir Filistinliye ait evi ruhsatsız olduğu iddiasıyla yıktı. 

İşgal güçlerinin yıkım esnasında aynı zamanda henüz kimlikleri belirlenemeyen iki genci de gözaltına aldıkları bildirildi. 

İşgal güçlerinin diğer yandan Kudüs'ün El-İseviyye kasabasında Re'fet Tarık isimli bir Kudüslüye ait olduğu bildirilen fidanlığı yıktıkları, fidanları tahrip ettikleri haber verildi. 

Yahudi yerleşimciler için Filistinlilerin arazilerini gasp edip evler inşa eden, sonra işgal altındaki topraklarda yahudi nüfusun artırılması amacıyla dünyanın değişik ülkelerinden getirilen göçmen yahudilere çoğu zaman maliyetinden de düşük fiyatlarla satan işgal yönetimi Filistinlilerin ruhsat alabilmeleri için çok yüklü miktarlarda vergiler çıkarıyor ve çoğu zaman da müracaatlarının bütün şartlara uygun olmasına rağmen yine de ruhsat vermiyor. Ruhsatsız inşaat yapmaları durumunda da önce onları evlerini kendi elleriyle yıkmaya zorluyor; yıkmamakta direnmeleri durumunda ise belediye ekiplerini gönderip yıktırırken ev sahibini de en az 80 bin şekel yıkım masrafı ödemek zorunda bırakıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar