İSMAİL HENİYYE CEZAYİR'E GİDİYOR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye dün (3 Temmuz Pazar) akşam Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'un davetiyle, Cezayir devriminin zaferinin altmışıncı yıl dönümü törenlerine katılmak üzere bu ülkeye ulaştı.  

Görüntülenme: 779 Tarih: 04 Temmuz 2022 19:20
İSMAİL HENİYYE CEZAYİR'E GİDİYOR

Hamas konuyla ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında; "Halkımız ve onun kahraman direnişi, Cezayir devrimine kendisine ışık tutan bir ilham kaynağı ve Akdeniz'den Ürdün Irmağı'na kadar tüm Filistin topraklarını işgalden kurtarma yolunda bir örnek olarak bakmaktadır." ifadesine yer verildi. 

Hamas, Filistin halkını ve direnişini Cezayir'in bağımsızlık yıl dönümü münasebetiyle düzenlenecek törenlere davet etmelerinden dolayı bu ülkenin yöneticilerini takdir ettiklerini dile getirdi. 

Heniyye ile birlikte Cezayir'i ziyaret eden Hamas heyetinin içinde Arap ve İslam Dünyasıyla İlişkiler Bürosu Başkanı Halil El-Hayye ile İlişkiler Bürosu Üyesi Sami Ebu Zuhri'nin de yer aldığı, ayrıca hareketin Cezayir Temsilcisi Muhammed Osman'ın da ziyaretlere ve görüşmelere katılacağı bilgisi verildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar