1948'DE İŞGAL EDİLEN TOPRAKLARDA YAŞAYAN FİLİSTİNLİLER DESTAN YAZIYOR

 

Görüntülenme: 1015 Tarih: 04 Temmuz 2022 21:55
1948'DE İŞGAL EDİLEN TOPRAKLARDA YAŞAYAN FİLİSTİNLİLER DESTAN YAZIYOR

Filistin'deki Ulusal Komite, 1948'de işgal edilmiş bölgedeki Filistinlilerin Mescidi Aksa'ya sahip çıkmak için gösterdikleri çabaları ve bu arada bölgedeki muhtelif siyasi partilerin, sivil toplum kurumlarının, ulusal grupların ve ileri gelen şahsiyetlerin Mescidi Aksa'ya sahip çıkılması amacıyla seferler düzenlenmesi çağrılarında bulunmalarını takdir ettiğini dile getirdi. 

Komite bütün bu çabaların işgal rejiminin ve onun koruması altında Mescidi Aksa'ya gündelik baskınlar düzenleyen yahudi yerleşimcilerin ve siyonist cemaatlerin oyunlarını boşa çıkarmayı, bütün şartlarda bu kutsal mabede sahip çıkmayı amaçladığını dile getirdi. 

Komite bu arada işgal rejiminin Mescidi Aksa'nın varlığını tehdit eden ve sözde tapınağın inşa edilmesini amaçlayan kazılarının da devam ettiğine dikkat çekti. 

Komite işgal rejiminin ve fanatik yahudi cemaatlerinin oyunlarının bozulması, hesaplarının boşa çıkarılması için Mescidi Aksa'da Müslümanların sürekli kalabalık bir şekilde mevcut olmalarının büyük önem taşıdığını hatırlattı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar