FİLİSTİNLİ ESİRLERİN SERBEST BIRAKILMASI İÇİN GÖSTERİ DÜZENLENDİ

 

Görüntülenme: 763 Tarih: 20 Haziran 2022 21:48
FİLİSTİNLİ ESİRLERİN SERBEST BIRAKILMASI İÇİN GÖSTERİ DÜZENLENDİ

Dün (19 Haziran Pazar) akşam, daha önce "Özgürlerin Vefası" anlaşmasıyla özgürlüklerine kavuşmalarının ardından işgal güçleri tarafından yeniden esir edilerek zindanlara konan esirlerin tekrar özgürlüklerine kavuşturulmaları talebiyle Batı Şeria'nın Ramallah şehrinde onlarca aktivist ve esir yakını tarafından gösteri düzenlendi. 

Özgürlüğüne kavuşmasından sonra yeniden esir edilen Nail El-Berğusi'nin eşi İman Nafi' yeniden hapse atılan tüm eski esirlerin aileleri adına yaptığı konuşmada, 18 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilen Özgürlerin Vefası Anlaşması ile özgürleştirilen eski esirlerden 49 kişinin yeniden esaret altına sokulduğuna dikkat çekerek, onların özgürleştirilmeleri talebiyle yaptıkları bu gösterinin, bu amaçla düzenledikleri gösterilerin dokuzuncusu olduğunu hatırlattı.

Nafi' konuşmasında, takas anlaşmasıyla özgürleştirilen bu insanların yeniden esir edilmelerinin tüm uluslararası yasalara, geleneklere ve anlaşmalara aykırı olduğunu ancak işgal rejiminin bunların tümünün önüne bir duvar çektiğini dile getirdi. 

Nafi', zikredilen anlaşmanın kefilinin Mısır olduğunu ancak söz konusu esirlerden bazılarının yeniden zindana atılmalarının üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen onların özgürlüklerine kavuşturulmaları için Mısır'ın hiçbir girişimde bulunmadığını dile getirdi. 

Nafi', anlaşma ile serbest bırakılan esirlerin yeniden hapse atılmalarının hukuki hiçbir dayanağının olmadığını hatırlatarak yeniden hapse atılan esirlerin özgürlüklerine kavuşturulmaları için hukuki girişimlerde bulunulmasını istedi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar