IRKÇI İSRAİL EL BİRE BELEDİYE BAŞKANININ İDARİ ESARET SÜRESİNİ UZATTI

İsrail işgal mahkemesi bugün (16 Haziran Perşembe) El-Bire Belediye Başkanı İslam Et-Tavil'in idari tutukluluk süresini üç ay daha uzatma kararı verdi.  

Görüntülenme: 673 Tarih: 17 Haziran 2022 00:19
IRKÇI İSRAİL EL BİRE BELEDİYE BAŞKANININ İDARİ ESARET SÜRESİNİ UZATTI

Yerel kaynaklar İsrail işgal yönetiminin İslam Et-Tavil'i gözaltına almasının ardından hakkında idari tutuklama kararı vermesinden sonra, özgürlüğüne kavuşmasına fırsat vermeden şimdi de idari tutukluluk süresini uzattığını dile getirdi. 

İşgal güçleri, El-Bire'nin seçimle iş başına gelmiş olan belediye başkanı İslam Et-Tavil'i, yerel komisyonların seçilmesinden birkaç gün önce 21 Mart tarihinde evinden gözaltına almıştı. Daha sonra işgal yargısı onu dört ay süreyle idari tutukluluğa mahkum etmişti. 

İşgal yargısının onu esir etmesine rağmen El-Bire Belediye Meclisi ittifakla kendisini belediye başkanı seçti. 

Tüm belediye çalışanları onun derhal serbest bırakılmasını talep etti. Belediye çalışanları yaptıkları ortak açıklamada uluslararası insan hakları kuruluşlarından başkanlarının özgürlüğüne kavuşturulması için müdahalede bulunmalarını ve İsrail işgal rejimine baskı yapmalarını istediler. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın "El-Bire Bizi Birleştiriyor" listesinden aday olarak Belediye Meclisi üyeliğine seçilen ve 7 Nisan 2022 tarihinde de esaret altında olduğu sırada tüm Belediye Meclisi üyelerinin ittifakıyla başkanlığa seçilen İslam Et-Tavil çevresinde sevilen ve başarılı çalışmalarıyla herkesin takdir ettiği etkili bir şahsiyet olarak biliniyor. 

İsrail işgal rejiminin Filistinlilere yönelik olarak kullandığı "idari tutuklama" uygulamasına göre bir işgal yargıcı herhangi bir suçlama yapmadan ve dava dosyası açmadan bir Filistinliyi altı ay süreyle hapse atabiliyor ve tutukluluğunu yine hiçbir gerekçe ileri sürme ihtiyacı duymaksızın altı aylık sürelerle on kez uzatabiliyor. On kez uzatmanın tamamlanmasından sonra serbest bırakması gerekse bile, tutuklu bir süre serbest bırakıldıktan sonra işgal güçlerinin birkaç gün içinde onu yeniden idari tutuklu olarak hapse atmaları imkanı var. Bu da işgal yargısına, bir Filistinliyi sadece beş yılda bir ev ziyareti izni vermek suretiyle yargısız bir şekilde müebbet hapse mahkum etmesine imkan veriyor.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar