ÖZGÜRLÜK TÜNELİ KAHRAMANLARINDAN ZEKERİYA EZ-ZÜBEYDİ AÇLIK GREVİNDE

Özgürlük Tüneli operasyonu tutsaklarından Zekeriya ez-Zübeydi, Siyonist rejim hapishanelerinde açlık grevi yapan esirler Halil Avavde ve Raid Reyyan ile dayanışma için açlık grevine başladı. Zübeydi, açlık grevinin dördüncü gününde. 

Görüntülenme: 686 Tarih: 12 Haziran 2022 22:08
ÖZGÜRLÜK TÜNELİ KAHRAMANLARINDAN ZEKERİYA EZ-ZÜBEYDİ AÇLIK GREVİNDE

Mehcetü’l-Kuds Şehitler ve Tutsaklar Vakfı, Perşembe günü yaptığı açıklamada, Özgürlük Tüneli operasyonunun kahramanlarından tutuklu Zekeriyya ez-Zubeydi'nin işgal cezaevlerinde dört gündür üst üste açlık grevinde olduğunu bildirdi. Mehcetü’l-Kuds tarafından yapılan açıklamada, Zubeydi’nin, halen açlık grevinde olan iki Filistinli esir Halil Avavde ve Raid Reyyan ile dayanışma için açlık grevi başlattığını belirtti.

İşgal rejiminin idari gözaltı politikasını protesto etmek için el-Halil'in İzna kasabasından 40 yaşındaki Filistinli esir Halil Avavde 100 gün, Kudüs'ün kuzeyindeki Duku köyünden 27 yaşındaki Raid Reyyan da 64 gündür açlık grevlerini sürdürüyorlar. İşgal rejimi cezaevleri yönetimi, iki esirin avukatlarının, sağlık durumlarının kritik olmasına rağmen tıbbi yardım alabilmeleri için hastaneye sevk edilmeleri başvurusunu dört gün önce reddetmişti.

Reyyan, baş ağrısı, eklem, yan ve diz ağrısı ve yürüme güçlüğü çekiyor. Açlık grevinin başlangıcından bu yana bir doktor tarafından muayene edilmedi ve herhangi bir tıbbi muayeneden geçmedi. Avavde ise şiddetli eklem ağrısı, baş ağrısı, vertigo ve bulanık görüşten muzdarib. Ayrıca hareket edemiyor ve tekerlekli sandalyeye mahkum. Diğer yandan Avavdeh, tahlil olması için kasten sivil hastanelere sevk ediliyor, ancak her seferinde kritik bir aşamaya gelmediği bahanesiyle muayene edilmeden cezaevine geri getiriliyor.

Vaid Esirler Derneği, İsrail'in tıbbi ihmal politikasını kınayan bir bildiride, "Siyonistlerin hasta Filistinli mahkumlara sağlık hizmeti vermeme planı ölüm cezasına eşdeğerdir" dedi. Dernek, uluslararası toplumu ırkçı İsrail zulümleri konusunda tutumunu netleştirmeye çağırdı.

Kudüs Haber Ajansı - KHA | kudushaber.com.tr

Yorumlar