BATI ŞERİA'DA BU HAFTA DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTARAK DEVAM ETTİ

Batı Şeria’da geçen hafta bir Filistinli şehit olurken 9 işgal askeri ve Yahudi yerleşimci yaralandı, 86 noktada işgalcilerle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı. Filistinli direnişçiler 8 ateş açma eylemi ile 17 el yapımı patlayıcı ve molotof kokteyli atma eylemi gerçekleştirdi. 

Görüntülenme: 571 Tarih: 11 Haziran 2022 16:33
BATI ŞERİA'DA BU HAFTA DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTARAK DEVAM ETTİ

Dün (10 Haziran Cuma) Kalkiliya, Nablus, Cenin, el-Halil, Ramallah ve Kudüs’te 18 noktada işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı. Direnişçiler, Cenin’e bağlı Kabatya ve Caba’ beldelerinde iki ateş açma eylemi gerçekleştirirken Filistinli gençler Cenin’in doğusundaki Haddad köyü yakınlarında işgal güçlerine taş, Nablus yakınlarındaki Itamar Yahudi Yerleşkesi’nde ve Havara beldesinde molotof kokteyli attı.
Dün ayrıca Kalkiliya’da bir işgal askeri Filistinli bir genci gözaltına almak isterken yaralandı.
Perşembe günü el-Halil’in kuzeyindeki Halhul beldesinde Filistinli bir genç işgal güçlerinin açtığı ateşle şehit oldu. Nablus, Cenin, el-Halil, Ramallah, Kalkiliya ve Beytlahim’de 12 noktada çatışma yaşandı, Filistinli direnişçiler 3 ateş açma eylemi gerçekleştirdi ve iki Yahudi yerleşimci yaralandı.
Çarşamba günü 11 noktada çatışmalar yaşanırken iki işgal askeri yaralandı. Salı günü ise 15 noktada çatışmalar yaşandı ve 3 Yahudi yerleşimci yaralandı.
Pazartesi günü 15 noktada, Pazar günü 11 noktada ve Cumartesi günü 4 noktada işgalcilerle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar