AHMED MANASIRA BİR AN ÖNCE SERBEST BIRAKILMALIDIR

 

Görüntülenme: 797 Tarih: 10 Haziran 2022 01:21
AHMED MANASIRA BİR AN ÖNCE SERBEST BIRAKILMALIDIR

Çocuk yaşında esir edilen ve soruşturma esnasında kendisine hem bedensel hem de psikolojik yönden işkence edilmesi sebebiyle ruhsal ve bedensel sağlığı bozulan Ahmed Manasıra'nın avukatı Halid Zebarika, esirin ailesinin Kudüs'ün kuzeyindeki Beytu Hanina kasabasında bulunan evinde düzenlediği basın toplantısında, Manasıra'nın hem verilen cezanın üçte ikisini tamamlamış olması, hem de bedensel ve ruhsal açıdan sağlık sorunlarının bulunması sebebiyle derhal serbest bırakılması gerektiğini dile getirdi. 

Avukat Zebarika, savunma ekibinin, üçte birlik kısma dair özel komitenin kararı hakkında, Ahmed Manasıra'ya yardım için gerekli tüm hukuksal işlemleri yaptıktan sonra gelecek hafta mahkemede temyiz davası açacaklarını belirtti. 

Bu arada Zebarika, uluslararası bir komitenin Manasıra'nın psikolojik durumu ve sağlık sorunları hakkında yerinde bilgi edinmek için en kısa zamanda onu ziyaret etmesi gerektiğini hatırlattı. 

Zebarika, onun hapiste tutulduğu ortamın şartlarının kesinlikle çocuk esirlerle ilgili yasal şartlara uygun olmadığını dile getirdi. 

13 yaşında esir edilen ve bugün 20 yaşına gelmiş olan Ahmed Manasıra'nın maruz kaldığı insanlık dışı uygulamalar, işkenceler ve hücre hapisleri yüzünden ruhsal ve bedensel yönden birçok sorun yaşadığı belirtiliyor. Bu arada soruşturma esnasında maruz kaldığı darp yüzünden kafasında şişme meydana geldiği ve bu sebeple çok şiddetli baş ağrıları ve acılar çektiği belirtiliyor. 

İşgal güçleri 2015 yılında Ahmed Manasıra'yı, bıçaklı eyleme kalkıştıkları iddiasıyla, amcasının oğluyla birlikte üzerlerine ateş ettikten sonra esir etmişlerdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar