İŞGALCİ İSRAİL DONANMA GÜÇLERİ GAZZELİ BALIKÇILARA SALDIRDI

İsrail işgal rejiminin deniz kuvvetleri, Gazze Şeridi'nin güney kesiminin açıklarında, dün (8 Haziran Çarşamba) akşam saatlerinde yine otomatik silahlarla ve göz yaşartıcı gaz bombalarıyla Filistinli balıkçıların üzerine saldırdı. İşgalcilerin saldırı esnasında ayrıca etrafa aydınlatma bombaları da attıkları belirtildi.  

Görüntülenme: 757 Tarih: 09 Haziran 2022 19:50
İŞGALCİ İSRAİL DONANMA GÜÇLERİ GAZZELİ BALIKÇILARA SALDIRDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin botlarından, Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus ve Rafah kıyısına yakın bir yerde Filistinli balıkçıların teknelerine doğru silahlarla ve gaz bombalarıyla saldırı düzenlendi. 

İşgal güçleri Gazze Şeridi açıklarında Filistinli balıkçılara gündelik olarak saldırı düzenliyor. Filistin İnsan Hakları Merkezi'nin verdiği bilgilere göre bu yılın başından beri işgalcilerin saldırılarında 10 Filistinli balıkçı yaralandı. 6'sı çocuk olmak üzere 39 balıkçı rehin alındı. Bunlardan 5'i halen rehin tutuluyor. El koyduğu balıkçı teknelerinden 11'ini teslim etmedi. Balıkçıların aletlerinden de birçoğuna el koydu.

Gazze Şeridi ahalisinin %10'u balıkçılıkla geçiniyor ve balıkçılık mesleği onların gıda ihtiyacının karşılanmasında önemli bir açığı kapatıyor. Ancak bölgeyi 15 yıldan fazla süredir abluka altında tutan siyonist işgal güçleri sık sık denizde balıkçı teknelerini sıkıştırıyor, üzerlerine yoğun bir şekilde ateş ediyorlar. Bazen bu tekneleri kıyıya yanaşmaya zorlarken bazen de balıkçıları rehin alıyor, teknelerine ve avladıkları balıklara da el koyuyorlar.

İşgal güçlerinin dün akşam saatlerinde Han Yunus'un doğusunda da kara saldırısı düzenlediği, buradaki askeri kulelerden ağır silahlarla ve gaz bombalarıyla saldırıda bulundukları belirtildi. 

Gazze'yi sıkı bir abluka altında tutmakla tatmin olmayan işgalciler bu bölgeyi hem karadan hem denizden düzenledikleri saldırılarla da tehdit ediyor, bölge ahalisine hayatı iyice çekilmez hale getirmeye çalışıyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar