EBU HALEBİYE'DEN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI

Filistin Yasama Meclisi ve Filistin Yönetimi Başkanlığı, işgal rejiminin Mescidi Aksa'nın bir bölümüne, yahudi yerleşimciler yararına tamamen el koyma yönündeki tehlikeli planına ve Kudüs'ün tarihi görünümünü değiştirme çabalarına karşı uyarıda bulundu.  

Görüntülenme: 1056 Tarih: 08 Haziran 2022 08:10
EBU HALEBİYE'DEN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI

Filistin Yasama Meclisi'ndeki Kudüs ve Aksa Komitesi Başkanı Ahmed Ebu Halebiye, işgal rejiminin Mescidi Aksa'yı zaman yönünden paylaştırma çabalarını 2008'den bu yana sürdürdüğü gibi şimdi de mekan yönünden paylaştırma amaçlı çabalarını devreye sokmak istediğini ifade etti. 

Ebu Halebiye, Quds Press haber ajansına yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Mağribliler Kapısı'nın yerleşimcilerin girişi için bir koridor olarak korunmasına ek olarak şimdi de Mescidi Aksa'nın doğu kısmından bir alana, tamamen yerleşimcilerin sözde ayinlerine tahsis edilmesi için el koyma amaçlı bir plan üzerinde odaklandığına dikkat çekti. 

Ebu Halebiye, Aksa'nın doğu tarafında Babu'r-Rahme Namazgahı'nın yer aldığını, buranın, Kubbetu's-Sahra'nın altında bulunan ve yahudilerin kıble edindiği kayaya (Haceri Muallaka) doğru bir yol oluşturduğunu, işgal yönetiminin de başlangıçta işte bu alana el koyma hesapları yaptığını, burayı bir yahudi mabedine dönüştürmeyi amaçladığını ve bunun da Mescidi Aksa'yı Siyon Tapınağı'na çevirme planını uygulama çalışmalarının bir başlangıcı olacağını vurguladı. 

Kendisi aynı zamanda Mescidi Aksa konusunda bir uzman olan Ebu Halebiye, bazılarının işgal rejiminin bu bölgede yerleşimciler için bir alan tahsis etmesinin Mescidi Aksa'yı paylaştırma planına bir alternatif olacağı iddiasında bulunduklarını, oysa gerçekte böyle bir şeyin paylaştırma planının bizzat kendisinden başka bir şey olmadığını dile getirdi. 

Ebu Halebiye, işgal rejiminin Mescidi Aksa'nın doğu kısmına el koymaya kalkışmasının son derece tehlikeli bir plan olduğunu, Filistin halkının ve özellikle de Kudüs ahalisinin bu planın hayata geçirilmesini önlemek için bütün gücüyle çalışacağını söyledi. 

Ebu Halebiye, bütün dünya Müslümanlarını, Arap toplumlarını, dünyanın tüm özgür insanlarını ve bütün insan hakları kuruluşlarını da işgal rejiminin bu kirli oyununa derhal müdahale etmeye çağırdı. 

Bu arada Filistin Başkanlık Divanı Kudüs İşleri Müsteşarı Ahmed Er-Ruveydi de işgal rejiminin Kudüs'ün İslam, hıristiyan ve Arap kültürüne ait mirası içinde barındıran tarihi görünümünü değiştirerek yapay bir yahudi kültürü oluşturma yönündeki çalışmalarını kınadı. 

Er-Ruveydi, Quds Press'e yaptığı açıklamada işgal rejiminin Kudüs şehrinin şeklini değiştirmek için muhtelif proje hazırlıkları içinde olduğuna dikkat çekti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar